Boris Johnson: Rusya, Kiev'e 'Yıldırım Harbi' Planlıyor

TAKİP ET

İngiliz Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilme ilişkin konuştu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bir sağlık tesisini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki İngiliz elçilik personelinin çekilmesiyle ilgili olarak, "ihtiyaten bazı değişiklikler gerçekleştirdiklerini" dile getirdi.


60 Rus Muharebe Grubu Ukrayna Sınırında


60 Rus muharebe grubunun Ukrayna sınırında bulunduğunun çok açık olduğunu belirten Johnson, "Kiev'i düşürecek bir yıldırım harbi planı herkesin görebileceği bir plan" dedi.

Rusya'yı bunun "feci bir adım olacağı" konusunda uyaran İngiliz Başbakanı, İngiltere olarak ekonomik yaptırımlar paketini oluşturmaya öncülük ettiklerini, dünyanın dört bir yanındaki müttefikleriyle çalıştıklarını söyledi.


"Ukrayna'yı İşgal Etmek Acılı, Şiddetli ve Kanlı Olacak"


Johnson, olası bir müdahaleye ilişkin uyarılarda bulundu:

"Ruslar açısından Ukrayna'yı işgal etmenin acılı, şiddetli ve kanlı bir iş olacağı mesajını da iletmemiz gerekiyor. Bence Rusya'daki insanların bunun yeni bir Çeçenistan olabileceğini anlaması çok önemli. Birkaç kez Ukrayna'ya gittim, o ülkenin insanlarını biraz tanıyorum ve savaşacaklarını düşünüyorum."


Eldeki İstihbarat Oldukça İç Karartıcı


Elde edilen istihbaratların "oldukça iç karartıcı" olduğunu kaydeden Johnson, ancak bir savaşın hala önlenebilir olduğunu söyledi. Johnson, her türlü ihtimale karşın Ukrayna'ya savunma silahı yardımları yaptıklarını ve bir yaptırım paketi hazırladıklarını vurgulayarak, "Ama aynı zamanda Ukrayna'ya yönelik herhangi bir işgalin, herhangi bir boyuttaki herhangi bir saldırının masrafsız olmayacağını Rusya'ya da anlatmalıyız. Can kayıpları olacaktır." ifadelerini kullandı.

boris johnson ukrayna rusya savaş rus işgali