Borsada Ocak Ayı Şampiyonu Fenerbahçe

TAKİP ET

Borsa İstanbul'da Ocak ayında işlem gören spor şirketleri arasında en fazla yükseliş yakalayan hisse Fenerbahçe oldu.

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında Ocak ayında yatırımcısına en çok kazandıran Fenerbahçe Futbol A.Ş. oldu. Geçtiğimiz ay yüzde 28,6 yükseliş yakalayan Fenerbahçe, en yakın artış yaşayan takipçisine yüzde 27.5 puan fark attı.

Ocak ayında yüzde 7.4 değer kazanan spor endeksinin çok üzerinde değer kazanan Fenerbahçe, ayın şampiyonu oldu. Fenerbahçe'nin değerinin yükselişinde, gerçekleştirdiği transferlerle birlikte borsada da başarılı bir performans sergilerken, analistler, Fenerbahçe'nin Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in transferiyle hisselerindeki yükselişlere dikkati çekti. 

Aynı dönemde Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ hisseleri yüzde 1.5 artarken Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği'nin hisseleri yüzde 0,8 değer kazandı. Öte yandan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar'ın hisseleri yüzde 9,4 değer kaybetti. 

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp Fenerbahçe, Ocak ayını 3 milyar 761 milyon 240 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Fenerbahçe'yi 1 milyar 981 milyon 800 bin lira piyasa değeriyle Galatarasay, 1 milyar 230 milyon lira piyasa değeriyle Trabzonspor ve 983 milyon 999 bin 999 lira piyasa değeriyle Beşiktaş izledi.

fenerbahçe borsa ocak bist yükseliş en çok yükseliş şampiyon piyasa değeri