Boş Tartışmalar Sürerken İstanbul Sessiz Sedasız Arapların Oluyor

TAKİP ET

Araplar tarafından satın alınan Kanal İstanbul arazilerine imar izni verildi.

Gazeteci Batuhan Çolak, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla AKP iktidarının "inadına" yapmayı vadettiği Kanal İstanbul arazisinde arsa satın alan Arapların aldığı topraklara imar izni verildiğini açıkladı.

Kamuoyu Sezen Aksu'nun 5 yıl önceki şarkısına şimdi başlatılan linç kampanyası, İmamoğlu'nun balıkçıda çekilen fotoğrafı, Trabzon'da bir mitingde Erdoğan'ın uzattığı mikrofona "Bay Kemal hain" diye bağıran çocuk gibi gündemlerle meşgul edilirken Kanal İstanbul çevresine kurulacak olan "Yenişehir"in Araplara satıldığını açıklayan Çolak, "Videodaki satıcı 'Şükürler olsun' diyerek aylardır bekledikleri kararın çıktığını açıklıyor" dedi.

Satılan arazilerinin tarım alanları olmasına karşın videodaki satıcının "imar garantisi" verdiğini belirten Çolak, bu sayede alınan arazinin değerinin katlanacağını belirterek "Arazilerimizi alıyor, vatandaşlığa hak kazanıyorlar. Sonrasında konutlarını dikecekler" ifadelerini kullandı. İmar planının tam Sezen Aksu tartışmalarının başladığı günlerde, 17 Ocak'ta yürürlüğe girdiğini belirten Çolak, yayımlanan videolarda Arap satıcıların oldukça kendilerinden emin olmalarının aldıkları garantileri açıkça gösterdiğini belirterek "Örneğin bu reklamdan bir kare, kırmızı ile çizilen bölgenin stratejik olduğuna vurgu yapılmış" dedi.
"Tarım arazisi olarak alıp, imar geldikten sonra konut dikecekler veya müteahhitlere satabilecekler. Bu aslında sermayenin el değiştirmesi anlamına geliyor. Evet, zaten orta sınıf Türk insanı için ev almak hayal olurken, birilerinin çerez parasıyla geleceğimiz kararıyor" diyen Çolak, şu videoyu paylaştı:

araplar kanal istanbul yenişehir imar planı imar izni batuhan çolak aykırı arazisi satılıyor aykırı