Boş Yatak Olmadığı İçin Hayatını Kaybeden Aslı Özkısırlar'ın Arkadaşı: 25 Günde 25 Kilo Verdi

TAKİP ET

İzmir'deki hastanelerde yatak bulamadığı için tedavi olamayan ve bu sebeple yaşamını yitiren Aslı Özkısırlar'ın arkadaşları Aslı hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Alsancak’ta yaşayan Aslı Özkısırlar, hastanede boş yatak bulamadığı için tedavi edilememiş ve hayatını kaybetmişti. 

Özkısırlar, 24 Mart’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının, eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” diyerek AKP kongrelerine tepki göstermişti.

Akciğer rahatsızlığı olan ve tedavi olmak için günlerce bekleyen Özkısırlar'ın boş yatak beklediği süreçte 2 kez kalbinin durduğu ve ancak ölümünden 3 gün önce hastaneye alınabildiği öğrenildi.

Özkısırlar’ın yaşamını yitirmesinin ardından açıklama yapan ailesi kızlarının uzun süredir yatak bulamadığını, bu süreçte durumunun ağırlaştığını söyledi. Acılı aile, “Bozyaka Araştırma Hastanesi’nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma kaldırıldı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti. Bu sabah da vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı” dedi.

Destek İlaçlarıyla Hayatta Kaldı

Özkısırlar’ın yakın bir arkadaşı ise, “Aslı, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenli olarak takip ediliyordu. Hastalıkları vardı. 25 günde tam 25 kilo verdi. Doktoru bu sürede hastaneye yatırmak istedi; ancak Covid-19’dan dolayı boş yatak olmadığını söyledi. Aslı 25 gündür hastaneye yatmayı bekliyordu. En son geçtiğimiz akşam nefesi kesildi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdık. Doktorlar Aslı’nın ciğerlerinin su topladığını söyledi ve bu hastanede de yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada doktor durumunun kötü olduğunu ve kalp destek ilaçlarıyla hayatta kaldığını söyledi. Bir gece de orada yattıktan sonra hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Özkısırlar'ın bir diğer arkadaşı Erkan Erten de, “3-4 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aslı’nın mikrobik bir rahatsızlığı vardı. 90 kiloydu. En son 65 kiloya düştü. Bir süre yürüyemedi. Duymasında da sorun vardı. Uzun süre hastaneye yatmak için sıra bekliyordu. Defalarca kalbi durdu. Bu sabah da yaşamını yitirdi” şeklinde açıklama yaptı.

aslı özkısırlar covid boş yatak ölen arkadaş 25 gün kilo aile arkadaş