Boşanmak İsteyen Eşine Falçatayla Saldıran Mesut Öztürkmen Tutuklandı

TAKİP ET

Ukraynalı Anna Butim, boşanmak istediği ve hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eşi Mesut Öztürkmen tarafından falçatalı saldırıya uğramıştı. Öztürkmen tutuklandı.

İstanbul'da bir AVM’de boşanma aşamasında olduğu Ukraynalı eşi Anna Butim'e (28) falçatayla saldıran Mesut Öztürkmen'in çıkarıldığı mahkemede "Eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan tutuklandığı öğrenildi. 

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 15 Ocak'ta saat 12.50 sıralarında bir alışveriş merkezinde Ukraynalı Anna Butim'e, boşanma aşamasındaki eşi Mesut Öztürkmen'in falçatayla saldırmasının ardından soruşturma başlattı.

Anna Butim'in polis ekiplerine hastanede verdiği ifadede AVM’de oturduğu sırada saldırgan Öztürkmen’in arkadan gelerek yüzünü, dudağından başlayarak kulağına kadar falçatayla kestiğini ifade etti. Butim'in birkaç kez falçata darbesi aldıktan sonra ne olduğunu hatırlayamadığını ekledi. Öztürkmen’den şikayetçi olduğunu kaydeden Butim, Öztürkmen hakkında 3 ay süreli uzaklaştırma kararı olduğunu da ekledi.

Sosyal medyada uğradığı saldırı sonucunda yüzünün fotoğrafını paylaşan Butim, yüz felci kalacağını açıkladı. Yüzünde oluşan derin kesikleri gören vatandaşlar, Öztürkmen'e büyük tepki gösterirken vahşice ve planlı şekilde yapılan bu saldırının cezasız kalmamasını talep etti.

Yakalanan Öztürkmen emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından  dün Bakırköy Adalet Sarayı’na getirildi. İfadesinin ardından savcılık tutuklama talebiyle şüpheliyi Bakırköy Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Serbest Kalmak İstiyor

Hakimlikte savunması alınan Öztürkmen, ilk eşinden olan 3 çocuğunun Butim tarafından şiddet gördüğünü, Butim'in yaklaşık 5 ay önce sebepsiz yere evi terk ettiğini öne sürdü. Çocuklarını gerekçe göstererek serbest bırakılmak isteyen cani "Olay nedeniyle pişmanım, çocuklarım da zor durumdadır. Serbest bırakılmama karar verilsin." ifadelerini kullandı.

falçata mesut öztürkmen anna butim ukraynalı saldırı saldırgan