Bosna Hersek'te Afgan Çete Tarafından Rehin Alınan Deniz Eliş Türkiye'ye Getirildi

TAKİP ET

Bosna Hersek'e gittikten bir süre sonra Afgan çete tarafından alıkonularak fidye istenen Türk vatandaşı Deniz Eliş Türkiye'ye getirildi.

Gaziantep’ten Bosna-Hersek’e giden Deniz Eliş, kimliği belirsiz bir grup tarafından kaçırılmıştı. Afgan olduğu iddia edilen grup tarafından alıkonulduğu belirtilen Eliş için, ailesinden önce bin avro, bu paranın gönderilmesinin ardından 10 bin avro daha fidye talep edilmişti. Eliş’in ailesine, Eliş’e ait olduğu iddia edilen birkaç ses kaydı gönderilmişti.

Bosna Hersek'te Afgan Çete Tarafından Kaçırılan Türk Vatandaşı Deniz Eliş'in Ailesi, İktidara Yardım Çağrısında Bulundu

Dışişleri Bakanlığı, Deniz Eliş'e ulaşıldığını, Eliş'in Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğine intikalinin sağlanmakta olduğunu ve konuyla ilgili hukuki sürecin Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği, Saraybosna Büyükelçiliği ve Banja Luka Başkonsolosluğu tarafından takip edildiğini açıklamıştı.

Türkiye'ye Geldi

Bosna Hersek'e gittikten bir süre sonra Afgan çete tarafından alıkonularak fidye istenen Türk vatandaşı Deniz Eliş Türkiye'ye getirildi.

İstanbul'dan tarifeli uçakla Gaziantep Havalimanı'na inen Eliş'i ailesi, yakınları ve CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç karşıladı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesine ve sevdiklerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Eliş, "Çok mutluyum şu an. Allah kimseye yaşatmasın. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Bosna Hersek fidye afgan çete deniz eliş