Boston Dynamics'in Geliştirdiği Robotun Şarjı Çatışmanın Ortasında Bitti

TAKİP ET

Boston Dynamics'in geliştirdiği 'Spot' isimli robot, Fransa'da askeri tatbikatlarda denendi. Tatbikat sırasında şarjı biten robot alay konusu oldu.

ABD merkezli yapay zeka ve robotik tasarım şirketi Boston Dynamics, savaşlarda kullanmak üzere bir robot geliştirdi. Şirketin son dönemde geliştirdiği Spot isimli köpek robot bu kez Fransa’da bir askeri tatbikata katıldı.

Business Insider’ın haberine göre Saint-Cyr Harp Akademisi, beş farklı robotu çatışmalarda test etti. Söz konusu robotlar arasında Spot da yer aldı. Robotlar, saldırı ve savunma stratejilerinin yanı sıra gece ve gündüz görevlerinde de denendi. Tatbikattaki olası senaryolar, robotlu ve robotsuz olarak iki kez uygulandı.

Tatbikat sırasında Spot'un üstün başarı elde ettiğini belirten öğrencilerden biri “Robotun olmadığı senaryoda hayatımı kaybediyordum. Robot ise beni başarılı bir şekilde buldu” dedi. Spot’un başarısının yanı sıra bir de handikap yaşandığını belirten öğrenci, “Spot’un çatışmanın ortasında şarjı bitti” ifadelerini kullandı.

 

fransa abd yapay zeka robot köpek tatbikat spot köpek şarjı bitti