Boşuna Helallik İstemedi: Anket Sonuçlarına Göre Erdoğan, Üçünün de Karşısında Kaybediyor

TAKİP ET

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın yayımladığı son anket sonuçlarına göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, olası bir seçimde hem Mansur Yavaş'a hem Ekrem İmamoğlu'na hem de Meral Akşener'e karşı her seferinde ciddî bir farkla kaybediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarının sonunu gördüğü için vatandaşlarımızdan helallik istedi. Muhalefet ise "Getir sandığı helalleşelim" çağrısında bulundu. Ancak vatandaşın hakkına giren bezirgânlar, erken seçim çağrısına kulaklarını tıkadı. Her anketin sonucunda, AKP'nin ve Erdoğan'ın oylarının hızla eridiği görülürken Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP ise barajı dahi geçemiyor. AKP ve MHP'nin erken seçim istememe sebebi olarak düşen oy oranları gösteriliyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma da yaptığı son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, bir seçim olması hâlinde Mansur Yavaş’ın yüzde 57,9 aldığını görülürken, Erdoğan ise  yalnızca yüzde 42,1’de kaldı.

Aynı ankette İmamoğlu’nun oy oranı da yüzde 56,3 olarak çıkarken, Erdoğan’ın yine yüzde 43,7’yi zor gördü.

Son olarak sallanan Erdoğan'ın karşısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıktığında ise Akşener oyların yüzde 53,7'sini alırken Erdoğan yüzde 46,3 oranında oy alıyor.

Anket seçim anketi İstanbul Ekonomi Araştırma Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Meral Akşener İYİ Parti seçim anket anket sonuçları erken seçim helallik getir sandığı helalleşelim