Boynundan Bıçaklanan Güney Koreli Muhalif Lider Taburcu Oldu: Nefret Siyaseti Son Bulsun

TAKİP ET

Kore Demokratik Partisi Genel Başkanı Lee Jae-myung, boynundan bıçaklanmasının ardından kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.

Güney Kore ana muhalefet lideri Kore Demokratik Partisi Genel Başkanı Lee Jae-myung, boynundan bıçaklanmasının ardından kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.

Lee, kendisine yapılan saldırının bir dönüm noktası olması gerektiğini belirterek 'nefret  siyasetinin' son bulması gerektiğini dile getirdi. 

Güney Kore'de Ana Muhalefet Partisi Lideri Boynundan Bıçaklandı

'Ben de Yaptıklarımı Gözden Geçireceğim'

Euronews'te yer alan habere göre şah damarından yaralanan Lee, önce Busan'daki bir hastaneye kaldırıldı, ardından başkent Seul'e götürülerek yaklaşık iki saat süren bir ameliyat geçirdi. Sekiz günlük tedavinin ardından taburcu edilen Lee, hastane çıkışında ülkede nefret siyasetinin son bulması için çağrı yaptı. 

60 yaşındaki Güney Koreli siyasetçi, Seul Ulusal Üniversite Hastanesi'nden taburcu edilirken saldırının ülkede herkesin bildiği 'çatışmacı siyaseti' elden geçirmek için bir ivme görevi görmesi gerektiğini söyledi.

Saldırının ardından ilk kez açıklama yapan Lee, "Bu olayın, nefret siyasetinin sonlandırılması ve saygı içerisinde bir arada yaşama siyasetinin yeniden tesis edilmesinde bir dönüm noktası olmasını içtenlikle umuyorum" dedi.

Lee, "Ben de yaptıklarımı gözden geçireceğim ve umut siyaseti yaratmak için çok çaba göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Lee Jae-myung muhalif lider boynundan bıçaklandı ana muhalefet lideri