Bozdağ'dan 'Yeni Anayasa' Açıklaması: Aile Kavramı Değişecek

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Bozdağ, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifiyle Anayasanın 24'üncü maddesine iki fıkra ekleneceğini, aileyle ilgili düzenleme kapsamında da Anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasının değiştirileceğini bildirdi.

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifiyle ilgili soru üzerine AKP'li Bakan Bozdağ, "Anayasa değişikliği çalışmamız nihayete erdi. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da arzı yapıldı" dedi. AKP'li Bakan Bozdağ, teklifin ayrıntılarını AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını bildirdi.

Anayasa değişikliği teklifinin içeriğine yönelik Bozdağ, "Aile var, 41'inci maddenin birinci fıkrası değiştiriliyor. 24'üncü maddeye de iki fıkra ekleniyor. Hem başı açık, hem başı örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz" diye konuştu.

Finlandiya'dan gelen heyetle Adalet Bakanlığı yetkililerinin görüşeceğini belirten AKP'li Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şu anda NATO'ya girmek istiyorlarsa sözlerini tutacaklar. Bizim beyanlarımız çok açık, 'Bize verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz, biz de sizin NATO'yla ilgili giriş sürecini tamamlayacağız.' Süreç başladı ama tamamlanmadı. Tamamlama, Meclis onayı ile olacaktır. Dolayısıyla Meclis onayı olmadıkça sürecin başlaması bittiği anlamına gelmez. Meclis noktayı koyacaktır. Onlar sözlerini tutarsa Türkiye zaten sözünde duran bir ülke, sözünü tutar."

bekir bozdağ yeni anayasa aile kavramı başörtüsü