Brexit Sonrası İngiltere İlk Ticaret Anlaşmasını Japonya İle Yaptı

TAKİP ET

Brexit sonrası İngiltere ilk olarak yıllık 20 milyar dolarlık ticaret yaptığı Japonya ile yeni gümrük tarifeleri üzerinde anlaşmaya vardı.

Brexit'in ardından İngiltere ilk serbest ticaret anlaşmasını Japonya ile imzaladı. İngiltere'nin Avrupa Birliği'ne üye olduğu dönemde Japonya ile yaptığı ticaret anlaşması 2020 yılında son buluyordu. Yapılan bu anlaşma ile her iki ülke de yeni gümrük tarifelerinde indirime giderek yıllık ticaret hacmini 20 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini aktardı.

Brexit Sonrası İlk Anlaşma Tokyo'da İmzalandı

Başkent Tokyo'da düzenlenen imza töreni sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan İngiltere Uluslararası Ticaret Sekreteri Liz Truss ve Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi yapılan anlaşmanın 'çığır açan' nitelikte olduğunu söylerken, Truss İngiltere'nin yeniden 'bağımsız ticaret yapan' bir ülke konumuna geldiğini ifade etti.

İngiltere 2026'da Gümrük Vergisini Tamamen Kaldıracak

Londra hükumeti serbest ticaret anlaşmasıyla birlikte Japon otomobillerine uyguladığı gümrük vergilerini azaltacağını ve 2026'da ise tamamen kaldıracağını kabul etti.

ingiltere brexit japonya serbest ticaret anlaşması ilk anlaşma japonya ile yapıldı gümrük vergileri azalacak 20 milyar dolarlık ticaret ihracat ithalat finans sektörü tokyo londra