Brezilya Çin Virüsünün Pençesinde: Bir Günde En Fazla Ölüm

TAKİP ET

Brezilya'da Çin virüsü yüzünden son 24 saatte 4 bin 249 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre son 24 saatte en az 86 bin 652 yeni vaka tespit edildi ve böylece toplam vaka sayısı en az 13 milyon 279 bin 857'ye ulaştı. İyileşenlerin sayısı da 11 milyon 732 bin 193'e yükseldi.

Öte yandan ülkede son 24 saatte en az 4 bin 249 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayı, salgının başlangıcından bu yana Brezilya'da bir günde görülen en yüksek Çin virüsü kaynaklı ölü sayısı olarak kayda geçti. Ülkede Çin virüsü yüzünden yaşamını yitirenlerin toplam sayısı ise en az 345 bin 25 oldu.

Brezilya'da günlük ölü sayısı ilk kez 7 Nisan'da 4 bini geçmişti. AA'nın haberine göre nüfusu 210 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Brezilya, ABD'nin ardından Çin virüsü salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Brezilya, son haftalarda hem yoğun bakım ünitelerindeki doluluk hem de ülkenin Amazonas eyaletinde ortaya çıktığı düşünülen Çin virüsünün daha bulaşıcı türü P1'in yayılması sebebiyle zor günlerden geçiyor.

Brezilya Koronavirüs Çin virüsü salgın pandemi en yüksek vaka sayısı günlük vaka sayısı koronavirüs P1 Brezilya varyantı mutant virüs