Brezilya Çin Virüsünün Pençesinde: Kumsalda Mezar Kazdılar

TAKİP ET

Çin virüsü salgını sebebiyle dünyada en çok ölümün kaydedildiği ikinci ülke olan Brezilya'da yaşamını yitirenlerin sayısı 400 bini aştı. Bunun üzerine Rio kentindeki dünyaca ünlü Copacabana plajının kumlarında, protesto amacıyla boş ceset torbaları sıralandı.

Çin virüsünün pençesinde inleyen Brazilya'da, salgın yönetimini protesto etmek amacıyla dünyaca ünlü Copacabana plajında ceset torbaları sıralandı. Sivil toplum kuruluşları, gün geçtikçe artan vaka ve ölüm sayılarını içi boş ceset torbalarıyla protesto etti.

KUMSALDA MEZAR KAZDILAR

Grup, salgında ölen 400 bini aşkın kişiyi simgeleyen 400 ceset torbasını kumsala dizdi. "Sorumlu kim" pankartıyla tepki gösteren protestocular, kumsalda mezar kazdı. Ardından boş torbalardan birini gömerek sembolik bir cenaze töreni de düzenlediler.

BREZİLYA'DA ÖLÜ SAYISI 400 BİNİ GEÇTİ

Brezilya, Çin virüsü salgınına karşı mücadeleyi kaybetmek üzere olan ülkelerin başında geliyor. Yaklaşık 214 milyon nüfusa sahip ülkede, Çin virüsü yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 400 bini geçti. Böylece Brezilya, can kaybında 400 bini geçen ikinci ülke oldu.

DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞEBİLİR

Uzmanlar, ülkede Çin virüsü yüzünden ölenlerin günlük sayısının yavaş aşılama ve gevşeyen sosyal kısıtlamalar sebebiye birkaç ay boyunca yüksek kalabileceği konusunda uyarıyor. Dünya Sağlık Örgütü de yalnızca Brezilya değil bütün Güney Amerika'da vuku bulan vaka sayılarındaki endişe verici artışa dikkat çekiyor.

ÖLÜMLERDEN DEVLET BAŞKANI SORUMLU TUTULUYOR

Çin virüsü krizinin bu dereceye gelmesinden Devlet Başkanı Jair Messias Bolsonaro sorumlu tutuluyor. Devlet Başkanı Bolsonaro, salgının başlangıcından bu yana geçen yaklaşık 13 ayda, Çin virüsünü hafife almanın yanı sıra alınan önlemleri de baltaladı. Uzun süre yeterli düzeyde aşı siparişi vermeyen Bolsonaro, Çin virüsü tedavisinde etkili olmayan klorokin içeren sıtma ilaçlarının kullanılmasını tavsiye etti. Salgına karşı yerel düzeyde önlem alarak kapanma kararı veren vali ve belediye başkanlarını da bu bölgelere asker göndermekle tehdit etti. Bolsonaro, Çin virüsüne karşı mücadele için ayrılan mali kaynağın bir bölümünü zimmetine geçirmekle de suçlanıyor.

Brezilya Koronavirüs Çin virüsü salgın pandemi günlük vaka sayısı günlük ölüm sayısı koronavirüs P1 Brezilya varyantı mutant virüs Güney Amerika Copacabana plajı kumsal plajda mezar kazdılar Bolsonaro Jair Mess