Brezilya'da Bir Kreşe Silahlı Saldırı Düzenlendi: 4 Çocuk Öldü, 3 Çocuk Yaralandı

TAKİP ET

Brezilya'da bir kreşe düzenlenen silahlı saldırıda 4 çocuk yaşamını yitirdi, 3 çocuk yaralandı.

Brezilya’da bir kreşe düzenlenen silahlı saldırıda 4 çocuk yaşamını yitirdi, 3 çocuk yaralandı.

Saldırının gerçekleştiği yer, güneydeki Blumenau kentindeki Cantinho Bom Pastor isimli kreşti. Saldırgan, kreşe girdikten sonra çocuklara silahla ateş etti, daha sonra silahıyla polise teslim oldu.

Saldırıda ölen çocukların yaşlarının 5 ile 7 arasında değiştiği kaydedildi. Yaralanan çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Lula'dan Kınama

Saldırı, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva tarafından sert bir şekilde kınandı. Lula da Silva, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı “canavarlık” ve “kabul edilemez bir nefret” olarak nitelendirdi. Lula da Silva, “Masum ve savunmasız çocuklara yönelik yapılan bu şiddet eylemine söyleyecek söz bulamıyorum, çocuklarını veya torunlarını kaybeden ailelerin acısından daha büyük bir acı yoktur. Ailelere başsağlığı diliyorum, dualarım Blumenau camiasıyladır.” dedi.

Santa Catarina Valisi Jorginho Mello da saldırıya tepki göstererek, “Tam dayanışma içinde olduğumu ifade etmek istiyorum, Allah bu derin acı karşısında tüm ailelerin kalbine teselli versin.” ifadesini kullandı.

Brezilya’da son dönemde okullara yönelik saldırılarda artış gözleniyor. En son 27 Mart’ta Sao Paulo eyaletinde bir öğrencinin okuldaki bıçaklı saldırısında 1 öğretmen ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı. 25 Kasım 2022’de ise Espirito Santo eyaletindeki Aracruz’da iki okula saldıran 16 yaşındaki bir öğrenci 4 kişiyi öldürmüştü.

(AA)

brezilya kreş saldırı lula da silva lula