Brezilya'da Kasırga Felaketi: En Az 22 Kişi Öldü, 15 Bin Kişi Tahliye Edildi

TAKİP ET

Brezilya'nın güneyi felaketi yaşadı. Sağanak ve fırtına nedeniyle birçok bölgede sel ve heyelan meydana geldi. En az 22 kişi hayatını kaybetti.

Brezilya'nın güneyini tropikal kasırga vurdu. Onlarca şehir ve kasabayı sel ile heyelan esir aldı. Bölgede 20'den fazla kasabada acil durum ilan edildi. 15 bin kişi tahliye edildi. Selde mahsur kalanlar için kurtarma ekipleri ile çevredekiler yoğun bir çalışma yürüttü, botlar ile bölge sakinleri kurtarıldı.

5 bin nüfuslu küçük bir kasaba olan Muçum'da, Taquari Nehrini taşması nedeni ile kasabanın yüzde 85'inden fazlası sular altında kaldı. Yüzlerce kişi çatılardan kurtarıldı.Rio Grande Do Sul Valisi kasırga nedeni ile bin 650 kişinin evsiz kaldığını açıkladı. Felaketin bölgede yaşanan en büyük afet olduğunu söyledi. Yetkililer, felaketten 50 binden fazla kişinin etkilendiğini duyurdu.

Ayrıca yetkililer ilerleyen günlerde yağmur beklenmesi nedeni ile daha fazla su baskını meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Brezilya'nın 214 milyonluk nüfusunun tahminen 9,5 milyonu sel veya toprak kayması riskinin yüksek olduğu bölgelerde yaşıyor.

 

brezilya felaket çok sayıda ölü kasırga