Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Videoları 'Covid'le İlgili Yanlış Bilgiler İçerdiği' Gerekçesiyle YouTube'dan Kaldırıldı

TAKİP ET

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 15 videosu Çin Virüsü'ne ilişkin olarak yaydığı yanlış bilgilerle YouTube'un içerik politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldı.

Bolsonaro'dan konuya ilişkin olarak henüz bir açıklama gelmezken YouTube'dan yapılan açıklamada videoların kaldırılmasının sitenin içerik politikasının ihlali nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.

Kaldırılan videolardan birinde tartışmalı ivermectin ve hidroksiklorokin gibi ilaçların Çin Virüsü tedavisinde etkili olduğu iddia ediliyordu. 

Kaldırılan bir başka videoda ise eski Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello Çin Virüsü'nü AIDS'e benzetmiş ve "HIV de halen devam ediyor. Halen hastalık kapanlar var, çoğu da iyileşiyor ve hayat devam ediyor" demişti.

Hidroksiklorokin ve ivermectin gibi tartışmalı ilaçların kullanımını tavsiye eden ya da maske kullanımının salgınla mücadele konusunda etkisiz olduğu söylenen videolara YouTube'da izin verilmiyor.

545 binden fazla kişinin salgında hayatını kaybettiği Brezilya'nın devlet başkanı Bolsonaro'nun salgına karşı alınan sosyal mesafe tedbirlerine karşı çıkmış ve toplumsal bağışıklığın sağlanması için yüksek vaka sayılarının gerekli olduğunu söylediği videoları daha önce de Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden kaldırılmıştı.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun Videoları 'Covid'le İlgili Yanlış Bilgi İçerdiği' Gerekçesiyle YouTube'dan Kaldırıldı