Brezilya "Sputnik V Aşısı Güvensiz" Dedi, Rusların Zoruna Gitti: Dava Açacaklar

TAKİP ET

Brezilya'nın güvensiz bulduğu Sputnik V aşısı tescil edilmeyince bu itibar meselesi Rusların zoruna gitti. Aşıyı destekleyen Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, uluslararası mahkemelerde dava açacağını duyurdu.

Rusya'daki Gameliya Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun (RDIF) desteklediği Sputnik V Çin virüsü aşısı, Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (Anvisa) tarafından güvensiz bulunarak tescil edilmemişti.

Aşının Güvensiz Bulunması Rusların Zoruna Gitti

Rusya ile Brezilya arasında gerilime sebep olan Sputnik V aşısı ile ilgili tartışmalar devam ederken son olarak RDIF'ten somut bir karşı adım geldi.

RDIF, Brezilya'nın aldığı kararın Rus aşısının itibarını zedelediğini belirterek Anvisa hakkında kasıtlı olarak yanlış bilgi yaymaktan dolayı uluslararası mahkemelerde dava açılacağını duyurdu.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dünya genelinde şaibeli bir intiba uyandıran Rus aşısı Sputnik V'ten 50 milyon doz alınacağını açıklamıştı.

Sputnik V Brezilya çin virüsü aşı rus aşısı covid-19 aşısı koronavirüs aşısı pandemi Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Gameliya Enstitüsü Anvia Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu