Brezilya'da 18 Türün Birleşiminden Yeni Bir Mutasyon Doğdu

TAKİP ET

Brezilya'da 18 mutasyonun birleşiminden yeni bir virüs mutasyonunun doğduğu tespit edildi.

Dünyada Çin virüsü salgınından en çok etkilenen 2. ülke olan Brezilya'da yeni bir mutant keşfedildi.

Federal Minas Gerais Üniversitesi Biyolojik Bilimler Enstitüsü'nün (UFMG) yaptığı araştırmalarda belirlendiği ifade edilen yeni mutasyonun, daha önce Brezilya'nın Amazonas eyaletinde rastlanan P1, Rio de Janeiro'da ortaya çıkan P2, İngiltere mutantı B.1.1.7 ve Güney Afrika'da görülen B.1.1.351 mutantının taşıdığı özellikleri paylaştığı açıklandı.

Federal Minas Gerais Üniversitesi Biyolojik Bilimler Enstitüsü yetkilisi Renato Santana yeni mutant hakkında, “Yeni ortaya çıkan bu mutasyonun Brezilya’da halihazırda dolaşımda olan mutasyonlarla ortak bazı özelliklere sahip olduğunu söylememiz gerek. Ancak aynı zamanda yeni özelliklere de sahip, elimizdeki mutasyonlar evrim geçiriyor. Aşının ürettiği antikorların nötralize ettiği önemli bölgelerde değişiklikler var. Ancak aşıların etkinliği üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığını söylemek için henüz çok erken” şeklinde açıklama yaptı.

Brezilya vaka sayılarında dünya genelinde 2. sırada bulunuyor. Toplam vaka sayısının 13 milyon 197 bin 31 olduğu bildirilen Brezilya'da can kaybı ise 341 bin 97.

Brezilya'da 18 Türün Birleşiminden Yeni Bir Mutasyon Doğdu