Brezilya'da 30 Soyguncu Birçok Bankayı Soydu, Paralar Sokaklara Saçıldı

TAKİP ET

Brezilya'da 30 civarında soyguncu Criciuma kentindeki bankaları soydu ve olaya müdahale eden polislerle çatıştı.

Pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısı Brezilya'nın Criciuma kentinde otuzu aşkın soyguncu, şehirdeki birçok bankayı soyma girişiminde bulundu. Dünyaca ünlü La Casa De Papel dizisini akıllara getiren bu girişim yaklaşık iki saat sürdü. Silahlı soyguncular patlayıcılar ve uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine saldırdı. Yaralananlardan birinin polis memuru olduğunu aktarıldıdı. Canlı kalkan olarak kullanılanların, olayın yaşandığı bölgede yol çalışması yapan görevliler olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Çıkan çatışmada iki kişi yaralanırken, paralar yollara saçıldı. Çevrede bulunan kişiler de dağılan paraları toplamak için yarışa girdi.

Polisten edinilen bilgilere göre, sokaklara saçılan parayı toplayan 4 kişi gözaltına alındı. Soygun girişimi sırasında etraftan 810 bin reali (152 bin 660 dolar) toplanabildi. Hedef alınan bankalardan birinden yapılan açıklamada, şubelerinin kapalı kalacağı ifade edilirken, saldırganların para çalıp çalmadığı ya da ne kadar para ile kaçtıklarına dair bilgi paylaşılmadı.

 

 

brezilya banka soygunu la casa de papel criciuma