Brezilya'da Çin Virüsünün Yeni Bir Türü Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Brezilya'nın Sao Paulo Eyaletinde Çin virüsünün yeni bir türüne rastlandığı bildirildi.

Brezilya'da biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsü Başkanı Dimas Covas, düzenlediği basın toplantısında Sao Paulo eyatine bağlı Sorocaba şehrinde Çin virüsünün Güney Afrika varyantıyla benzerlikler gösteren yeni bir mutant türe rastladıklarını duyurdu.

Virüsün yeni türünün rastlandığı kişinin Güney Afrika'ya seyahat etmediği ve Güney Afrika'ya seyahat eden kimseyle temaslı olmaması sebebiyle mutant virüsün, Amazonas eyaletine bağlı Manaos kentinde ortaya çıkan bulaş hızı daha yüksek olan türünün mutasyona uğramış hali olabileceğini belirten Covas, virüsün görüldüğü kişi ve tüm temaslıların karantinaya alındığını ifade etti.

Sorocaba kenti, Brezilya'nın Çin virüsünden en çok etkilenen bölgelerinden biri olan Sao Paulo eyaletinin iç kesimlerinde bulunuyor. Çin virüsünün çok daha bulaşıcı bir türü olan P1'in yayıldığı Brezilya hem vaka hem de ölüm sayılarıyla sarsıldı. Geçtiğimiz hafta Brezilya'da günlük ortalama vaka sayısı 75 binin, ölü sayısı ise 2 bin 700'ün üzerinde seyrediyor.

brezilyada çin virüsü nedeniyle ölümler 300 bini geçti covid corona 19 yeni bir türü ortaya çıktı