Brezilya'da Deneyleri Durdurulan Çinli Aşı Firmasından Açıklama

TAKİP ET

Türkiye'de de faaliyet gösteren ve Brezilya'da klinik deneyleri durdurulan Çinli ilaç firması yaptığı açıklamada 'aşıya güvenlerinin tam' olduğunu söyledi.

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu yaptığı açıklamada, 29 Ekim'de meydana gelen 'ciddi' bir kilinik kaza sonrası Çinli Sinovac ilaç firmasının 'CoronaVac' adlı aşısının klinik deneylerini durdurma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Kurum, kaza hakkında detaylı bir açıklama yapmazken bu tür olayların ölüm, potansiyel ölümcül yan etkiler, ciddi sakatlık, hastaneye yatırılma gibi klinik olarak önemli sorunları içerebileceğini ifade etmişti.

Çinli Sinovac Biotech laboratuvarı ise Brezilya'da yaşanan 'kaza'ya rağmen aşısına güvendiğini açıkladı.

Türkiye'de de aşı testleri gerçekleştiren Sinovac yayınladığı yazılı açıklamada, "Aşımızın güvenliğine güvenimiz tam" diyerek yaşanan kazanın doğrudan aşı ile bağlatısı olmadığını iddia etti.

Bu sırada Amerikalı ilaç üreticisi Pfizer ile Alman BionTech firmalarından, geliştirdikleri aşı adayının yüzde 90 etkinlik yakaladığı yönünde açıklama geldi.

çin virüsü brezilya covid-19 salgın çin türkiye coronavac aşısı ölümcül yan etki brezilyadaki aşı kazası çinli firma açıklama yaptı aşıya güvenimiz tam koronavirüs aşısı sinovac sinovac biotech pfizer biontech