Britney Spears: Babamın Arzularını Yerine Getirmediğimde Cezalandırılıyorum

TAKİP ET

Babası James Spears'ın 'kölesi' haline geldiğini söyleyen ünlü şarkıcı Britney Spears, 'kölelikten kurtulma' davası diye nitelendirdiği duruşmada ilk kez ifade verdi.

2008 yılında babasının vasiliğine giren Britney Spears, yıllardır süren eziyetlere dur demek için dava açtı. Hayatını babasının kontolüne bırakmak zorunda kalan Spears, 2008 yılından bu yana babasının baskısı altında olduğunu ve bu durumun artık istismara dönüştüğünü söyledi.

Dün gerçekleştirilen duruşmada ilk kez konuşan Spears, vasiliğin kendisini sömürdüğünü, istismar ettiğini, kendisine travma yaşattığını, hayatını tam manasıyla yaşamasını engellediğini söyledi.  ‘’Tüm istediğim yaşamımı geri almak, bu dünyaya kimsenin kölesi olmaya gelmedim’’ diyerek vasiliğin kaldırılmasını isteyen ünlü şarkıcı, 23 dakikalık konuşması süresince babası tarafından gördüğü işkenceleri anlattı.

Evlenip Çocuk Yapmama Bile İzin Vermiyor 

Spears, duruşmada kendi hayatı üzerinede hiçbir hakkı olmadığını ve evlenip çocuk yapmak istediğinde bile babasının engeliyle karşılaştığını söyledi.

Aile kurmak istediği için  rahim içi cihazını çıkarmak istediğini söyleyen Spears,  vasilerinin buna bile izin vermediğini belirtti.

Çaresiz kaldığını belirten şarkıcı, ‘’Bana karşı cephe oluşturulmuş, zorbalık yapılmış, terk edilmiş ve yalnız bırakılmış hissediyorum’’ diyerek isyan etti.

Kimse Bana İnanmayacağı İçin Konuşmadım 

Düne kadar hiçbir duruşmaya katılmayan ancak dün telefon bağlantısıyla ifade veren Spears, bugüne kadar kamuoyuna derdini tam anlamıyla anlatamadığını, zira kimsenin kendisine inanmayacağı hissine kapıldığını söyledi. ‘’Uzun zamandır mahkemeye ifade vermiyordum, çünkü herhangi bir düzeyde duyulduğumu hissetmiyordum’’ diyen ünlü şarkıcı geçmiş dönemde yaşadığı travmatik olaylardan da söz etti.

Babasının kendisini kullandığını ve psikiyatrların uyuşturucu etkisi yaratan ilaçlarla zihnini bulandırdığını belirten Spears; kazandığı para üzerine hiçbir hakkı olmamasına rağmen zorla çalıştırıldığını ve çalışmayı reddettiğinde lityum gibi ağır ilaçlar verilerek kontrol altına alındığını belirterek, ‘’Değerlendirmeye gerek bile duyulmadan vasiliğin sona erdirilmesini istiyorum. Bu arada terapistin benim evime gelmesini istiyorum, benim oraya gidip de tüm bu paparazziler tarafından utandırılmak gibi bir niyetim yok’’ ifadelerini kullandı.

Travma Geçiriyorum

Bugüne dek mutlu biriymiş gibi davrandığını ama aslında hiçte mutlu olmadığını ifade eden şarkıcı, ‘’Yalan söyledim ve tüm dünyaya iyi olduğumu, mutlu olduğumu söyledim. Ama aslında şoktaydım. Travma geçiriyorum. Bir söz vardır, gerçek olana dek numara yap. Ama şimdi size gerçeği söylüyorum. Mutlu değilim, uyuyamıyorum. Çok kızgınım. Depresyondayım, her gün ağlıyorum’' dedi.

Spears, babasının arzularını yerine getirmediğinde babası tarafından cezalandırıldığını ve kendisini babasının taleplerinin kölesi gibi hissettiğini de ekledi.

Menajerlerimin Zoruyla Çalıştım

Terapistlerinin zorunlu ilaç tedavisi altında sürdürdüğü yaşamı boyunca menajerleri tarafından da çalışmaya zorlandığını belirten Spears, menajerlerinin onu yıllarca ara vermeden performans sahnelemeye zorladığını, 2019 yılının başında Las Vegas şovlarını iptal edince babası tarafından ayda 60 bin dolar ücreti olan bir tedavi merkezine zorla yatırıldığı anlattı.

Spears, ‘’Ben bu dünyada bu muameleyi hak edecek bir şey yapmadım. Beni istemediğim herhangi bir şey yapmaya zorlamaları, çok yanlış’’ dedi.

Tek istediğinin sahici bir hayat olduğunu, ama muhtemelen terapinin devam etmesine ihtiyacı bulunduğunu ifade eden şarkıcı, oluşturulacak tıbbi plan için kendisinin onayının alınmasını ve kendi avukatını seçmeyi talep etti.

 

britney spears şarkıcı babası james vasilik arzu ceza dava duruşma