Brüksel'de Gerçekleşen Toplantıda Depremzedeler İçin Yaklaşık 7 Milyar Euroluk Yardım Taahhüt Edildi

TAKİP ET

Türkiye ve Suriye'de 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve yaklaşık 60 bin kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından uluslararası toplum harekete geçti. AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı İsveç'in ev sahipliğinde Brüksel'de Uluslararası Bağışçılar Konferansı düzenlendi.

Türkiye ve Suriye’de 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve yaklaşık 60 bin kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından uluslararası toplum harekete geçti. AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı İsveç’in ev sahipliğinde Brüksel’de Uluslararası Bağışçılar Konferansı düzenlendi.

Konferansın sonunda açıklama yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, depremzedeler için 7 milyar euroluk yardım taahhüdünde bulunulduğunu duyurdu. Kristersson, depremden etkilenen bölgelere desteklerinin devam edeceğini belirterek, uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise konferansın Türkiye ve Suriye’deki yeniden yapılanma sürecine güçlü bir katkı sağladığını söyledi. Von der Leyen, “Birlikte beklentileri aştık” diyerek konferansa katılım gösteren ülke ve kuruluşlara teşekkür etti.

Von der Leyen ayrıca konferansın sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, "Bugün uluslararası toplumun Türkiye ve Suriye'deki yeniden yapılanma çabalarına güçlü bir şekilde destek verdiğini görmek beni çok mutlu etti. Bu konferans sadece bir başlangıç. Önümüzde çok iş var. Önümüzdeki haftalarda, aylarda ve yıllarda birlikte çalışmaya devam edeceğiz." diye konuşan von der Leyen, "Taahhütlerin eksiksiz ve zamanında yerine getirilmesini sağlayacağız. Tam şeffaflık ve hesap verebilirlik içinde yatırımımızın sahada en güçlü etkiye sahip olmasını sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

(AA)

brüksel deprem depremzede yardım Uluslararası Bağışçılar Konferansı