BTK, Özel Bilgilerinin Çalındığı Öne Sürülen 20 Milyon Türk Kullanıcı İçin Facebook'tan Bilgi İstedi

TAKİP ET

BTK, özel bilgileri çalındığı iddia edilen 20 milyon Türk kullanıcı için Facebook'tan açıklama talep etti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konum bilgilerine kadar bir çok özel bilgisi çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan bilgi talep etti.

"Facebook'taki 533 milyon kullanıcının verilerinin bir hacker platformunda ücretsiz olarak paylaşıldığı" bilgisi üzerine BTK yetkilileri, 4 Nisan'da Facebook'a resmi yazı ulaştırarak durumdan etkilenen Türk vatandaşlarına ilişkin bilgiler ile alınan önlemlerin bildirilmesini istedi.

Yayımlanan kişisel bilgilerin 32 milyondan fazlasının ABD'den, yaklaşık 20 milyonunun Türkiye'den, 11 milyonunun İngiltere'den, 6 milyonunun Hindistan'dan olduğu belirtilirken, söz konusu bilgiler arasında telefon numaraları, konum bilgileri, doğum tarihleri, elektronik posta bilgileri gibi kişisel bilgilerin olduğu bildirilmişti.

facebook btk bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu açıklama bilgi istedi 20 milyon türk kullanıcı bilgileri çalınan ele geçirilen hackerlar istedi yazı açıklama