BTP'den Altılı Masa Açıklaması

TAKİP ET

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Emre Polat, Altılı Masa'dan olumlu bir karar beklediklerini söyledi.

BTP lideri Hüseyin Baş bir süre önce yaptığı açıklamada partisinin Millet İttifakı'na alınması çağrısı yapmış, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise lideri Meral Akşener ve partisinin BTP'yi Millet İttifakı'nda görmekten memnun olacağını söylemişti. 

Bunun ardından iki lider BTP Genel Merkezi'nde görüşmüştü.

Gelişmelere ilişkin basın açıklaması yapan BTP Sözcüsü Emre Polat, şu ifadeleri kullandı:

"Akşener, Altılı Masa'ya Bu Konuyu Götüreceğini İfade Etti"

"Sayın Genel Başkanım Hüseyin Baş, katıldığı bir televizyon programında ve bugüne kadar hiç alışık olmadığımız bir tarzda Millet İttifakı'na, daha doğrusu Altılı Masa'ya açık bir çağrıda bulundu; ‘Ben, partimiz, tüm teşkilatımız 20 yıllık AKP iktidarının değişmesini istiyoruz, bu anlamda kendimizden fedakarlık yapmaya hazırız, bizi parti olarak o masaya alın, almıyorsanız da bunun sebebini açıklayın’ diye açık bir çağrıda bulunmuştu.

Bu Türk siyasi tarihinde görmeye alışık olmadığımız dobralıkta, açıklıkta bir açıklamaydı. Bu açıklamaya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hemen bir tepki verdi ve ertesi gün parti genel merkezimizde Genel Başkan'ımızı ziyaret etti ve kendisini Millet İttifakı’na, Altılı Masa'ya davet ettiği ifade etti. 14 Kasım'da yapılacak Altılı Masa toplantısına bu konuyu götüreceğini ifade etti. Ve bu temennilerle genel merkezimizden ayrıldı.

"Olumsuz Bir Karar Çıkmayacağını Düşünüyorum"

İYİ Parti Sözcüsü’nün ifadesiyle Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında da bir görüşme olduğu, bu konunun istişare edildiği ifade edildi. Biz şunu ifade ediyoruz; 14 Kasım'da yapılacak olan toplantıdan olumsuz bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz. Ve bu toplantıdan çıkacak karara saygı duyuyoruz, liderlerin iradesine saygı duyuyoruz. Ben Altılı Masa'nın sağduyulu bir karar vereceğini düşünüyorum ve buradan olumsuz bir karar çıkmayacağını düşünüyorum. Zaten hem İYİ Parti tarafından hem de CHP tarafından gelen olumlu açıklamalar da bunu ifade ediyor."

btp bağımsız türkiye partisi altılı masa açıklaması emre polat hüseyin baş meral akşener millet ittifakı