BTP Lideri Hüseyin Baş: Olumsuz Sonuçlanırsa Toplumsal İnfial Oluşabilir

TAKİP ET

BTP lideri Hüseyin Baş, partisinin Millet İttifakı'na kabul edilmemesi halinde toplumda tepki oluşabileceğini ancak böyle bir olasılığın gerçekleşmesini ummadığını söyledi.

Bir süre önce katıldığı canlı yayında konuşan BTP lideri Hüseyin Baş, "Beni Millet İttifakı'na alın" demiş, bunun üzerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, BTP'yi Millet İttifakı'nda görmekten memnuniyet duyacaklarını açıklamıştı.

Bunun ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, Hüseyin Baş'ı BTP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Meral Akşener, Hüseyin Baş'ı Ziyaret Etti: Baş, Akşener'i 'Sayın Başbakan' Diye Karşıladı

"Meral Hanım Kuşatıcı Bir Tavır Sergiledi"

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'ye açıklamalarda bulunan Hüseyin Baş, Meral Akşener'le yaptığı görüşmeyi anlattı. Görüşmede İYİ Parti liderinin tutumunun olumlu olduğunu gördüklerini belirten Baş, "Biz ‘Altılı Masa’ya demokrasi masası diyoruz. Dolayısıyla masada bulunan altı lider arasında da bir demokratik hukuk söz konusu. Yaptığımız çağrı 14 Kasım’daki toplantıda görüşülecek. Meral Hanım kuşatıcı ve sahiplenici bir tavır sergilemiş oldu. Bu bizi çok memnun etti" dedi.

"Ben Olumsuz Bir Yanıt Çıkacağını Düşünmüyorum"

Teklifin Altılı Masa'da olumlu karşılanmaması halinde bunu nasıl karşılayacaklarına ilişkin soruya yanıt veren Baş, şu ifadeleri kullandı:

"Olumlu sonuçlanır, beni kırmazlar. Bizim ittifaka katılma talebimiz, İYİ Parti’nin bize olumlu yaklaşımı, Sayın Akşener’in ziyareti 'Altılı Masa'da bir krize neden olur mu kestirmem zor; partnerlerin diyalogları ile ilgili bir durum. Ancak toplumsal bir rahatsızlık, infial oluşabilir. Çünkü bu konuda toplumsal bir beklenti var. Toplum bunu beklerken, bu kadar hazırken ittifaka katılımın olumsuz sonuçlanması toplumu üzer. Böyle bir kriz boyutu oluşabilir. Ben masadan olumsuz bir yanıt çıkacağını düşünmüyorum."

btp lideri hüseyin baş olumsuz sonuçlanırsa toplumsal infial oluşabilir beklenti var