Bu da Unutulmadı: Elektrikli Otomobil Şarjına Yüzde 130 Zam

TAKİP ET

Türk milletini fakirleştiren ekonomi politikalarını büyük bir şevkle uygulamaya devam eden AKP iktidarında akaryakıta gelen zamlardan sonra elektrikli otomobil şarj maliyetlerine de yüzde 130 zam geldi

Fosil yakıt kullanımını azaltmak, çevreye duyarlılık, konforlu sürüş ve düşük yakıt maliyeti gibi sebeplerden dolayı dünyada tercih edilen elektrikli otomobiller, Türkiye’de ise yüksek fiyat ve fahiş Özel Tüketim Vergisi nedeniyle çok fazla tercih edilemiyor.

AKP iktidarının ekonomi yönetiminde bu araçları kullananlar için yeni bir maliyet daha geldi. Sözcü'den Serkan Üstün'ün haberine göre; otomobillerin bataryalarını şarj istasyonlarında doldurmanın maliyeti yüzde 120'den fazla arttı.

AKP iktidarının yılbaşında Türk milletine yeni yıl hediyesi olarak sunduğu zamlardan sonra elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil yüzde 52 ila yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidildi. Bu artışla birlikte elektrikli şarj istasyonu işleten kuruluşlar da tarifelerine zam yaptı.

Yeni tarifelere göre elektrikli araçlarını şarj etmek isteyenlerin maliyeti güç ve şarj tipine göre yüzde 109’dan yüzde 130’a kadar arttı.

 

elektrikli otomobil ötv elektrikli otomobil Zam şarj elektriğe zam elektrik elektrik zamlandı