Bu Gece Başlayacak Yılbaşı Kısıtlamalarının Kapsamı

TAKİP ET

Çin virüsü salgını ile geçen 2020'nin son gecesinde sokağa çıkma kısıtlamaları başlıyor. Yasak kapsamında uyulması gereken kurallar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklanan kararlara göre yılbaşı kısıtlamaları belli olmuştu. Ülke genelinde, 31 Aralık Perşembe günü 21.00 itibarıyla başlayan kısıtlamalar; 1, 2 ve 3 Ocak günlerinde uygulanacak. Yasak, pazartesi günü sabah 05.00'e kadar sürecek.

Kısıtlamanın olduğu 1 Ocak 2021 Cuma Resmi tatil günü ve 2 ile 3 Ocak’ta market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları belirli saatlerde satış yapabilecek. Vatandaşlar kendilerine en yakın market ve dükkanlara giderek ihtiyaçlarını belirtilen saatler arasında karşılayabilecekler.

Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında otellerde kutlama yapılmasına izin verilmeyecek, evde kalabalık toplanmalar yasak olacak. Yapılan açıklamaya göre, "Bu doğrultuda oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak. Bu süre/günlerde oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek. Saat 22.00'den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek."

covid corona coronavirüs covid19 covid-19 korona koronavirüs virüs korona virüs çin virüsü çin yarasa dünya sağlık örgütü dsö sağlık kurulu üye üyesi sağlık kurulu üyesi fahrettin koca sağlık bakanı sağlık