Bu Hafta Pazar Günü Yapılması Planlanan 6'lı Masa Toplantısı Gerçekleşmeyecek İddiası

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bu pazar günü hedeflenen 6'lı masa toplantısının Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun öteleme talebi nedeniyle gerçekleşmeyeceğini ileri sürdü.

2023 seçimleri yaklaşırken muhalefet de iktidar da çalışmalarına hız verdi. Öte yandan 6'lı masa toplantıları da devam ediyor. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ise bu pazar günü hedeflenen 6'lı masa toplantısının Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun öteleme talebi nedeniyle gerçekleşmeyeceğini yazdı.

Sarıkaya yazısında şunları kaydetti:

"Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın dün aktardığına göre 6’lı Masa 8 farklı alternatif üzerinde çalışıyor.Hangi algoritmanın uygulanması halinde daha fazla milletvekili çıkarılabileceğinin senaryoları akademisyenlerle, anket şirketleri ve siyaset bilimcilerle birlikte çıkarılıyor.  Seçim sonrasında izlenecek yol haritası üzerindeki çalışmalar da henüz bitirilmemekle birlikte belirli bir noktaya ulaştırılmış. Altılı masa bu konuları, 2 Ekim’de CHP’nin ev sahipliğindeki ikinci turun ilk toplantısında da ele alınmış ve 15 gün içinde yeniden toplanarak bir daha görüşmeyi kararlaştırmıştı.Ancak bu toplantısı bu ay içinde de olmayacak… Geçen hafta sonu CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisi vardı, o nedenle gerçekleşmedi.

Bu hafta sonu ise Saadet Partisi’nin 30 Ekim’de yapılacak olan Büyük Kongresi’nin hazırlıklarına ilişkin engel ile karşılaşılmış… DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, geçen haftaki liderler turunda SP lideri Karamollaoğlu’nun toplantıyı 30 Ekim sonrasına öteleme talebini iletmiş; liderler olumlu görüş bildirmiş. Dolayısıyla bu hafta pazar günü hedeflenen 6’lı masa toplantısı gerçekleşmeyecek…Gelecek hafta sonu da SP Büyük Kongresi olduğu için 6 Kasım Pazar gününe ötelenecek. Mevsim nedeniyle bu haftadan itibaren havalar soğurken, siyaset ısınır… Sandık sonuçları alınıncaya kadar da kesintisiz devam eder…"

6lı masa saadet partisi muharrem sarıkaya Temel Karamollaoğlu