Bu Kez Bursa: Hasta Yakını Adlı Eşkıyalar Doktora Saldırdı

TAKİP ET

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bayramın ikinci gününde saat 23.00 sularında, vefat eden bir hastanın yakını olduğu belirtilen eşkıylar doktor Mert Şahin ve iki asistana saldırdı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Doktor Mert Şahin, yoğun bakımda hayatını kaybeden bir hastanın yakınlarına bilgi vermek için yoğun bakım servisinden iki asistan arkadaşı ile birlikte çıktı.

Fiziksel saldırı gerçekleşmediğini ifade eden Şahin, küfür ve ölüm tehdidi aldıklarını aktardı. Saldırıdan korunmak için saklandıkları kapının hasta yakını adlı eşkıyalar tarafından yumruklanıp kırıldığı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Şahin, polisin gelip saldırganların ifadesini aldığını, daha sonra şüphelileri görmediğini belirtti.


"Sağlık Çalışanları Artık 'Ne Zaman Benim Başıma Gelecek' Diye Beklemeye Başladı"


Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş, şiddetin kültür haline geldiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 “Ağır durumda olan bir hastanın vefat etmesi üzerine olayın gerçekleştiği bilgisini aldık. İnsanlar ölüm karşısında acı yaşarlar, öfkelenirler bu duygu son derece normal. Bu öfkeyi sağlık çalışanlarına yöneltemezsiniz, böyle bir şeyi kabul edemeyiz. İşin üzücü kısmı bunun normalleştirilmesi. Sağlık çalışanları artık ‘ne zaman benim başıma gelecek’ diye beklemeye başladı.”

 “Kendinizi bizim yerimize koyun. Bir kapıyı kapatıp arkasında bekliyorsunuz. Biz bir baskı oluşturmadığımız sürece gözaltı, tutuklama gibi bir şey olmuyor. Meslektaşımıza yasal olarak da yardımcı olacağız.”

Kumaş, son olarak şiddetin kültürle ilgili olduğunu belirterek, sorunun temelinde sağlığın ticarileştirilmesi ve genel sağlık politikaları olduğunu söyledi. Kumaş, bunun sorumlusunun hekimler olmadığını, hatta şiddet uygulayanların ödüllendirildiğini, gerçek sorumlunun gözden kaçtığını vurguladı.


 

bursa yükske ihtisas eğitim ve araştırma hastanesi doktora saldırı doktor mert şahin sağlıkta şiddet