Bu Kez Hindistan Değil Türkiye: Önce Cenazeler Sonra Ortalık Karıştı

TAKİP ET

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden iki kişinin cenazeleri karıştırıldı. Karışıklık tabutların içine bakmak isteyen yakınlar tarafından fark edildi.

Naciye Şentürk (71) dün kalp krizi sebebiyle, Bülent Ö. ise Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi. Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatlarını kaybeden iki kişi morga kaldırıldı.

Şentürk'ün morgda bulunduğu sırada gelen yakınları cenazeyi görmek istedi. Ancak Şentürk'ü görmek için gelen yakınları, karşısında gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Şentürk yerine erkek bedenini gören Şentürk'ün yakını Ramazan Gedik hastane yönetimine tepki gösterdi. 

Görünce Şaşırıp Kaldık

71 yaşında bir kadın yerine 30'lu yaşlarında bir erkeği gördüklerini belirten Gedik, “Cumartesi gecesi yakınım Naciye Şentürk, kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Bizler de sabah cenazemizi almaya geldiğimizde morgda açıp bakmak istedik. Açtığımızda bize verilen cenazenin Naciye Şentürk olmadığını gördük. Bizim cenaze 71 yaşındaki Naciye Şentürk olması gerekirken tabutta olan 30’lu yaşlarda genç bir erkekti. Şaşırıp kaldık” dedi.

Covid-19'dan Ölen Birini Önlem Almadan Gördük 

Hasta yakını Gedik, morgda gördükleri bedenin kendi yakınlarına ait olmadığını söylediklerinde görevli tarafından 'hayır sizin hastanız' cevabı aldığını ve bir süre görevliyi ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Covid-19'dan ölen birini hastanenin hatası sebebiyle önlem almadan gördüklerini ve bunun kabul edilemez bir hata olduğunu belirten Gedik ayrıca, “İlgililere durumu izah ettik. Oradaki morg görevlisi arkadaş, hayır, bu cenaze sizin dedi. Bülent Özer’in yakınları bizden önce bizim cenazemizi alıp defnet etmek üzere ayrılmışlardı. Hemen ambulans şoförünü arayıp, durumu izah ettik. Bizi beklemelerini söyledik. Ve kendi cenazelerini de kontrol etmelerini söyledik. Bize bırakılan cenaze Covid hastasıymış. Aile bu yüzden kendi sağlığını tehdit etmemek için kontrol etmeden teslim almış. Biz de kendi cenazemiz diye rahat bir şekilde morga girdik. Bu affedilmeyecek bir hata. Sonuç itibariyle mezarlığa gelip cenazeleri değiştirdik” diye konuştu.

malatya eğitim araştırma hastalar karıştı korona kalp krizi naciye şentürk bülent