Bu Kez İngiltere'de 'Hudut Namustur' Vakası: Göçmen Karşıtı Stickerlar Yapıştıran Adam Tutuklandı

TAKİP ET

İngiltere'de "Kitlesel göç beyazların soykırımıdır", "İkinci nesil mi? Üçüncü dördüncü? Geri dönmelisiniz', 'İşçi Partisi Müslüman Tecavüz Çetelerini Seviyor' ve 'Beyaz Karşıtı Tecavüz Çetelerini Durdurun' gibi stickerlar yapıştıran adam tutuklandı.

2021 yılının Ağustos ayında Türkiye'ye yönelik yoğun kaçak göçmen akışına tepki gösteren 6 genç "Hudut Namustu" pankartı asmış; gençler gözaltına alınmış, saldırıya uğramış ve alıkonulmuştu. 

Yasa Dışı Göçmen Karşıtı Pankart Asan 6 Türk Genci Gözaltına Alındı

Benzer bir vaka da İngiltere'de yaşandı. "Kitlesel göç beyazların soykırımıdır", "İkinci nesil mi? Üçüncü dördüncü? Geri dönmelisiniz”, “İşçi Partisi Müslüman Tecavüz Çetelerini Seviyor” ve “Beyaz Karşıtı Tecavüz Çetelerini Durdurun” gibi stickerlar yapıştıran adam tutuklandı. 

Samuel Melia adlı adam, "ırkçı nefreti kışkırtma niyetiyle materyal yayımlamak" suçundan suçlu bulunarak iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Melia'nın başkalarını da stickerları yapıştırmaya teşvik ettiği iddia edildi. 

Mahkeme, çıkartmaların azınlık toplulukları hakkında "bu gruplara karşı derin bir antipati" sergileyen "etnik hakaretler" içerdiğini belirtti. 

Yargıç Tom Bayliss KC, Melia'yı "Nazi sempatizanı ve Yahudi düşmanı" olmakla suçladı. 

Kuzey Doğu Terörle Mücadele Polisi Komiseri James Dunkerley de "Çıkartma gibi eylemlerle topluluklarımıza nefret getirmeye çalışanlar tespit edilecek ve adalet önüne çıkarılacak."dedi. 

hudut namustur göçmen karşıtı göçmenler göçmen karşıtlığı ingiltere