Bu Nasıl Genel Başkan Yardımcısı: Sahte Haber Sitesine Kanan Erdem Aktrollerin Malzemesi Oldu

TAKİP ET

İYİ Partili Erdem, iktidarın eleştiri konusu onlarca icraatını görmezden gelip bir 'sahte haber' sitesinin içeriğini gerçek sandı ve Erdoğan'ı eleştirmeye çalışarak gülünç duruma düştü.

Geçmiş tarihli skandal açıklamalarıyla birçok kez gündeme gelen İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, gülünç bir hataya daha imza attı.

Anayasa'nın ilk 3 maddesini tartışmaya açmaya çalışan açıklamalarıyla hatırlanan Erdem, bu kez bir 'sahte haber' sitesinin içeriğini gerçek sandı. Kendisini Tel Aviv merkezli bir Amerikan Yahudi Siyonist gazetesi olarak tanımlayan hicivlere başvurarak içerik üreten 'sahte haber' sitesi World News Daily Report (WNDR), "Başkan 'Ay'a Ulaşan İlk Osmanlı Oldu' Diyor" manşetli bir içerik yayımladı.

Yazıda AKP lideri Erdoğan'ın İstanbul'da Yeşilay tarafından organize edilen bir iftara katılarak burada konuştuğunu ifade edildi. Metne göre Erdoğan, konuşmasında 1969 yılında Ay'a ulaşan Neil Armstrong'tan 334 yıl önce Lagari Hasan Çelebi'nin Ay'a ulaşan ilk kişi olduğunu söyledi. Bu cümlelerin telaffuz edilmesinin ardından salonda gülüşmelerin ve kahkahaların yükselmesi üzerine "Neden inanmıyorsun? Çünkü bir Müslümanın böyle bir şeyi yapabileceğine asla inanmadınız, tıpkı atalarımızın karadan geçtikten sonra Haliç'e gemiler gönderebileceğine asla inanmadığınız gibi" diye bağırdı. Erdoğan, NASA'nın Apollo 11 görevinde Çelebi'den kalan izleri yok etmiş olabileceğini savundu.

Bir hiciv örneği olduğunun küçük bir çocuk tarafından dahi anlaşılabileceği yorumları yapılan işte bu gülünç içerik, İYİ Partili Erdem tarafından ciddiye alındı. Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "CB Erdoğan iftarda, 'Lagari Hasan Çelebi, Appolo'dan da önce 1633te Aya ilk varan kişidir. Neden inanmıyorsunuz? Zira Müslümanlarının bunları yapabileceğine inanmıyorsunuz. Nasa Osmanlının başarısının delillerini yok etmiş olabilir' demiş. Tweet bu kadar" ifadelerini kullandı.

İktidarın eleştirilmeye açık çok sayıda icraatı dururken bunları bir yana bırakıp mizahi içeriklerle Erdoğan'ı eleştirmeye çalışan Erdem, 'Aktrol' diye nitelendirilen gruba malzeme vermekle beraber kendi partililerini de utanç verici bir duruma soktu.

Akademinin 'profesörlük', İYİ Parti'nin 'genel başkan yardımcılığı' unvanlarını verdiği Erdem'in siyasi kariyeri başarılarla sürmeye devam ediyor.

iyi parti bahadır erdem osmanlı nasa cumhurbaşkanı tayyip erdoğan zaytung wndr world news daily report başkan abd ay aktroll lagari hasan çelebi troll sahte haber