Bu Nerenin Polisi: Çin Konsolosluğu Önünde Nöbet Başlatan Uygurları 'Süpürmekle' ve 'Sınır Dışı' Etmekle Tehdit Etti

TAKİP ET

Uygur Türkleri soykırımcı Çin Konsolosluğu önünde nöbet başlattı.

Urumçi'de çıkan yangında 50'den fazla Uygur Türkü hayatını kaybetti. Bunun üzerine Uygur Türkleri hem Doğu Türkistan'da hem de dünyanın birçok yerinde eylem başlattı.

Uygur Türklerinin eylemine soykırımcı Çin polisi sert müdahale etti. 

Uygur Türklerine soykırımcı Çin polisi dışında bir de vatan bildikleri Türkiye Cumhuriyeti'nin polisi sert müdahale etti. 

Uygur Türklerine yönelik kini nereden geldiği bilinmeyen bir polis, haklarını aramak için soykırımcı Çin Konsolosluğu önünde nöbete başlayan Uygur Türklerine hakaret ve tehditlerde bulundu. 

Uygur Türklerini "süpürmekle" tehdit eden polis; ailelerinden haber alamayan, yangında hayatını kaybeden soydaşlarının hakkını arayan Uygur Türklerini gözaltına alıp sınır dışı etmekle tehdit etti. 

Söz konusu polisin, zaman zaman Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanlarının eylemlerinde bile görülmeyen şekilde "gazla müdahale, copla dağıtma" talimatı verildiği de duyuldu. 

Soruyoruz; soydaşlarımızın haklarını araması AKP istibdadının kontrolündeki bu polisi neden rahatsız etti? Bu kin nereden geliyor? Polisin bu tavrına karşı "mazlumların yanında olduğu" iddiasındaki hükümet yetkililerinin bir tasarrufu olacak mı?

uygur türkleri çin konsolosluğu uygurlar urumçi yangını polis polis müdahalesi