Bu Ok Zehirli İşte Atmayın Bunu: 3-3

TAKİP ET

2022 Dünya Kupası elemelerine iki muhteşem galibiyetle başlayan A Milli Takımımız, gruptaki üçünü maçında Letonya'ya karşı adeta ayağına gelen fırsatı tepti.

A Millî Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne harika başlamıştı. Önce bizimle birlikte grubun favorilerinden Hollanda'yı 4-2 deviren, ardından zorlu rakiplerden Norveç'i de 3-0 yenen Millî Takım, Letonya'ya yine takıldı. Son 6 maçta yenemediğimiz Letonya karşısında yine önemli iki puanı kaybettik. A Millî Takımımız, Letonya karşısındaki ilk ve tek galibiyetini 1924 yılında oynanan özel maçta, Zeki Rıza Sporel'in golleri sayesinde 3-1'lik sonuçla elde etmişti. Yani neredeyse bir asırdır Letonya'ya karşı futbolda bahtmız yaver gitmiyor.

Öte yandan Euro 2004 elemelerinde Letonya, rakiplerimiz arasında en güçsüzü olduğu için gözümüze onu kestirmiştik. Dönemin spor gazetelerinden biri, kura çekimlerinden önce "Çek bi Letonya" başlığıyla o zehirli oku atmıştı. Kura çekimleri sonucunda rakibimiz gerçekten de Letonya olmuştu. Ancak Millî Takımımız için bu eşleşme hüsranla son bulmuştu. O gazetenin attığı zehirli oktan beri adı geçen takıma karşı şeytanın bacağını kıramıyoruz.

Çek bir Letonya Türkiye-Letonya 2022 Dünya Kupası dünya kupası elemeleri grup maçları A Milli Takım Türkiye Milli Takım