Bu Ülke Kimin: Ziraat Bankası KOBİ'lere Kredi Vermek İçin En Az Bir Suriyeli ya da Mülteci Çalıştırma Şartı Arıyor İddiası

TAKİP ET

Ziraat Bankası'nın KOBİ'lere 1,5 milyon lira kredi desteği için en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı aradığı ileri sürüldü.

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre, Ziraat Bankası skandal bir karara imza attı.

AKP istibdadının politikalarıyla Türk ekonomisi giderek çökerken işverenler kredi bulmakta zorluk çekmeye başladı.

Ziraat Bankası ise aralarında Ankara İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 20 ildeki iş yerlerini kapsayan 1,5 milyon liralık kredi için, en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci ve bir de T.C. vatandaşı çalıştırma şartı aranmasına karar verdi.

Kararda, geçici koruma altındaki Suriyeliler, uluslararası koruma sağlanan kişiler ve T.C. vatandaşları için yeni istihdam sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Ziraat Bankası'nın 1,5 milyon liralık kredi desteğinden Suriyeli çalıştırma şartı ile, Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde bulunan KOBİ statüsündeki imalat, bilgisayar programlama, bilimsel araştırma ve geliştirme ile danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren işletmeler yararlanacak.

İddia Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Ziraat Bankası'nın KOBİ Kredileri İçin Suriyeli Çalıştırma Zorunluluğu İstediği İddiasını Yalanladı

ziraat bankası kobi kredi suriyeli suriyeli çalıştırma şartı