Buckingham Sarayı'ndan Yapılan Açıklamaya Göre Kral III. Charles'a Kanser Teşhisi Kondu

TAKİP ET

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Kral III Charles'a kanser teşhisi kondu. Kanserin türünün henüz tespit edilmediği, ancak prostat büyümesi nedeniyle gördüğü tedavi sırasında keşfedildiği açıklandı. Kral III Charles, bugünden itibaren kanser tedavisine başlayacak.

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Kral III Charles’a kanser teşhisi kondu. Kanserin türünün henüz tespit edilmediği, ancak prostat büyümesi nedeniyle gördüğü tedavi sırasında keşfedildiği açıklandı. Kral III Charles, bugünden itibaren kanser tedavisine başlayacak.


Buckingham Sarayı'nın açıklamasında, İngiltere Kralı'nın, "Hastalığı konusunda tamamen pozitif olduğu ve mümkün olan en kısa sürede kamu görevine dönmeyi dört gözle beklediği" bildirildi.


Kral III. Charles'ın kanser tedavisi boyunca düzenlenecek etkinliklere onun yerine diğer üst düzey kraliyet mensuplarının katılması bekleniyor. Kanserin evresi ya da tespit edildiği bölge hakkında daha fazla ayrıntı paylaşılmadığı görüldü.


Halka açık etkinliklerine ara verecek olsa da 75 yaşındaki Kral'ın devlet başkanı olarak anayasal rolüne devam edeceği öğrenildi.

Kral III. Charles birkaç hafta önce Londra'daki özel bir hastanede prostat ameliyatı geçirmişti. Saraydan yapılan açıklamada, Kral'ın daha fazla erkeği prostat kontrolü yaptırmaya teşvik etmek amacıyla prostat tedavisini kamuoyuna duyurmayı tercih ettiği belirtildi.

buckingham sarayı kral 3. charles ingiltere kanser teşhisi