Buğday Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Buğday sabunu vitamin ve zengin minerallerinin yanı sıra cilt için faydalı pek çok özelliği ile dikkat çeker. Buğday tanesi tohumundan üretilen özel, natürel sabun B vitamini, omega 3 yağ asidi, kalsiyum, demir, protein gibi farklı besin dğerlerine sahiptir. Sabun ve diğer tuvalet ürünlerinde kullanıldığı gibi yemeklik olarak da tercih edilen buğday tohumu yağı cilt için pek çok önemli faydaya sahiptir.

Buğday sabunu vitamin ve zengin minerallerinin yanı sıra cilt için faydalı pek çok özelliği ile dikkat çeker. Buğday tanesi tohumundan üretilen özel, natürel sabun B vitamini, omega 3 yağ asidi, kalsiyum, demir, protein gibi farklı besin dğerlerine sahiptir. Sabun ve diğer tuvalet ürünlerinde kullanıldığı gibi yemeklik olarak ta tercih edilen buğday tohumu yağı cilt için pek çok önemli faydaya sahiptir. A,B,D,E vitamini ve antioksidan bakımından zengin olan özel bakım sabunu, cilt sağlığını koruyarak cildinizi derinlemesine besler.

Buğday Sabununun Faydaları Nelerdir?

Buğday sabununun faydaları topikal bir bitki olan buğday tohumu yağı sayesinde cilt sorunlarını iyileştiren tedavi kaynağı özel içeriğiyle öne çıkar. Doğal bitki özlü sabunun faydalarından bazıları şunlardır:

Yüksek besin ve yağ içeriğine sahip olan ürün, cildinizi nemlendirerek daha yumuşak, pürüzsüz, estetik görünmesine yardım eder. Glutene duyarlı kişiler kullanmamalıdır.

Magnezyum, fosfor, potasyum, folik asit, B6 vitamini bakımından zengin olup cilt elastikiyeti kazanmanıza, pamuksu doğal bir gürünüm kazanmanızı sağlar.  

Çatlak ve izleri yok ederek gergin ve yaralı cildi kısa sürede iyileştirir.

İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi nemlendirerek cildin daha genç, dinamik, doğal ve canlı görünmesine yardım eder.

Buğday Sabunu Ne İşe Yarar?

Buğday sabununu kullananlar içerdiği E vitamini sayesinde egzama, sedef ve cilt hastalıklarının üstesinden kısa sürede gelirler. Linoleik ve Linolenik asitten oluşmuş olup cilt hücrelerini yenileyerekcildie daha ışıltılı, canlı, nemli,  estetik görünüm kazandırır.  Cildinize koruyucu bariyer görevi gören anti enflamatuvar özelliklere sahip olup cildinizi derinlemesine besler. Buğday tohumu ile zenginleştirilen doğal sabun nazik, hassas ciltler için idealdir.  Günlük olarak temizleyebileceğiniz özel üretim sabun kuru ve yaralı ciltleri kısa sürede iyileştirerek cildi yatıştırır, onarır ve yeniler. Sıyrık, kesik ve böcek ısırıklarında, hafif yanıklarda cildinizi koruyarak cilt sağlığı sorunlarını en az seviye indirir.

Buğday Sabunu Nasıl Kullanılır?

Buğday sabunu kullanımı sonrasında cildinizin oldukça nemli, canlı, estetik ve hoş görünüm kazandığını fark edersiniz.   Cildinizde uygulayarak iyice köpürttükten sonra bol duru suyla yıkamanız gerekir. Vücudunuzu yıkayabilir; makyajınızı çıkardıktan sonra ya da günlük bakımınız için tercih edebileceğiniz özel bakım sabunu, cilt yüzeyine özenli, hassas şekilde uygulanmalıdır. Günlük temizleyici olarak günümüzde oldukça yoğun ilgi gören özel bakım sabunu shea yağıyla zenginleştirilmiştir. Cildi etkili şekilde temizleyen, derinlemesine besleyen doğal bakım ürünü cildin ihtiyacı olan nemi geri kazanmasına yardım eder.

Buğday Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Buğday sabunu gün içinde en az iki defa kullanılmalıdır. Uygulamak istediğiniz bölgeye hassas şekilde masaj yapıp köpürterek bol duru su ile yıkamalısınız. Durulama işlemi, köpürtme aşamasında 1-2 dakika bekledikten sonra yapılmalıdır. Yüz ve vücudunuzu neme doyuran özel bakım sabunu cildinizi yumuşatarak oldukça estetik, genç, dinamik, bakımlı ve hoş görünmenize yardım eder. Yoğun geçen günün ardından duş aldığınız zaman yumuşatıcı,  yüksek bakım ve iyileştirici etkisini hemen fark ettirir.  Hafifleyip gevşediğinizi hissedersiniz. Stresi azaltma konusunda da oldukça başarılı olan özel bakım sabunu, vitamin, mineral içeriği bakımından oldukça zengin olup yüksek A, D ve E vitamini içerir. Saç bakımı ve onarımı için sıklıkla tavsiye edilen buğday sabunu yıpranan, işlem gören saçların kısa sürede daha sağlıklı, hoş, estetik ve canlı görünmesini sağlar.

Buğday Sabununun Zararları Nelerdir?

Buğday sabununun zararları ürünü yanlış ya da ideal ölçüde kullanmadığınız zaman hissedilir. Buğday sabunu yara, yanık, güneş ve doğum lekelerinin tedavi edilmesinde tavsiye edilen zararlarından çok faydaları ile ön plana çıkan fresh, natürel,  özel bakım sabunudur. Her türlü ciltte besleyici etkisiyle cilt sağlığınızı koruyan  doğal ürün, yüksek protein ve kolajen kaynağı olup yara, alerji, sedef, leke, kızarıklık, akne, sivilce gibi pek çok cilt problemini ortadan kaldırır. Çatlamış yaralı cildi onararak kısa sürede iyileştirir. Cilde eşit ton sağlayan doğal nemlendirici ürün, güçlü aroması ve hoş kokusu sayesinde günümüzde oldukça yoğun ilgi görür. İnçe çizgi, düzensiz cilt tonu, çatlamış cilt kaz ayakları gibi pek çok cilt problemine çözüm kaynağı olan özel bakım sabunu,  cilt üzerindeki iyileştirici, gençleştirici, estetik bakım etkisini hemen fark ettirir.

Buğday Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Buğday sabununun fiyatı 16 TL ile 99 TL arasında değişir. Sabunun güncel fiyatları marka kalitesi içeriğinde kullanılan doğal özler,  miktarı, tekli çoklu paket özelliğine göre değişmektedir.