Buğra Kavuncu: 8 Ay Geçti ve Halen Tek Bir Soru Sormadılar

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı'nın FETÖ'cü olduğunu iddia eden Ümit Özdağ'ın çarşamba günü ifadesinin alınması bekleniyor.

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında FETÖ'cü olduğu belirtilen akrabalarını işaret ederek İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında da FETÖ'cü olduğu yönünde ithamlarda bulunmuş, bunun üzerine İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da 21 Ekim 2020'de partililerle beraber Çağlayan Adliyesimne gelerek Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Ümit Özdağ'ın ifadesine başvurulacağının açıklanmasının hemen ardından konuyla ilgili bir Tweet atarak, "8 ay geçti ve halen tek bir soru sormadılar.nJet hızıyla soruşturma açıldı, defalarca 'ifade vermeye hazırız' dedik. Belli ki birileri bu isnat kalsın, bu iftiralarla ömrümüzü sürdürelim, çoluk çocuk mağdur olalım istiyor. Bunu isteyenlerle hesaplaşmazsam namerdim!" dedi.

Ümit Özdağ, daha önce de FETÖ'den tutuklu bulunan Mümtaz Er Türköne'nin Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrasında serbest bırakılması hakkında Türköne için "Mümtazer Türköne FETÖ'ye yardım etmiştir ama FETÖ'cü değildir. Dolayısıyla tahliye edilmesi hukuki bir karardır, hükümetle alakası yok" demişti.

Buğra Kavuncu 8 Ay Geçti ve Halen Tek Bir Soru Sormadılar