Buğra Kavuncu Yemeksepeti Emekçilerinin Yanında

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, eylem halindeki Yemeksepeti kuryelerini ziyaret etti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, düşük zam teklifine karşı kontak kapatarak firmanın Maslak'taki genel merkezi önünde eylem başlatan Yemeksepeti kuryelerinin yanına giderek destek verdi. 

Yemeksepeti Kuryeleri Genel Merkez Önünde Toplanıyor



Günlerdir süren eyleme desteklerini bildiren Kavuncu, emekçilerin taleplerini kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu. TİP İstanbul Milletvekili Serra Kadıgil dayanışma ziyaretinde bulunmuştur. Yani farklı siyasi partilerden de dayanışmada bulunanlar vardır. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sorunun çözümü için Yemeksepeti'yle bir görüşme yapmaya çalışıyor. Bu mücadeleyi hep beraber zafere ulaştıracağız. Bugün buradan bir çağrı daha yapıyoruz. Buradaki ekmek kavgasıyla buradaki hak mücadelesiyle başta işçi sınıfımızı, halkımızı, tüm işçi sendikalarını, kamu sendikalarını, meslek örgütlerini, hepsini dayanışmaya çağırıyoruz" diye konuştu.


 

Kavuncu: Sizleri Anlamaya, Sesinizi Daha Çok Çıkması İçin Aracı Olmaya Geldik

Yemeksepeti işçilerine "Biz sizleri dinlemeye ve anlamaya geldik" diyen Kavuncu, "Sesinizin daha çok çıkması için aracı olmaya geldik. Bugünkü bu tepki, aslında Türkiye’nin ekonomik olarak içinde bulunduğu duruma bir tepkidir. 8 milyon işsizin bulunduğu bir ülkede bu ortam bir şekilde suiistimal edilip, emekçinin hakkı da sömürülecek hale getiriliyor. Bunun için bir an önce Türkiye’nin düzlüğe çıkması, ülkemizdeki işsizlik oranının düşmesi ve emekçinin hakkının hak ettiği şekilde verilmesi gerekiyor. Biz sesinizin duyulmasına vesile olma arzusuyla buradayız, arkadaşlarımızı dinledik. 2 çocuk, 3 çocuk bakan ve aldığı maaşla ayakta kalmaya çalışan, hak ettiği şekilde yaşamaya çalışan siz kıymetli emekçileri dinledik. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye’nin önüne konulan Çin modeli büyüme şeklini kabul etmek mümkün değil. Bizim hak ettiğimiz model de bu değil. Arzu ettiğiniz ve hak ettiğiniz hayata kavuşmanız için bizler de her zaman yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı.

buğra kavuncu iyi parti yemeksepeti maslak açıklama