Bugün Seçim Olsa AKP'nin İşi Zor: Yüzde 26

TAKİP ET

Avrasya Araştırma'nın anketine göre "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna karşılık "AKP'ye oy veririm" diyen vatandaşların oranı yalnızca yüzde 26,5.

Avrasya Araştırma'nın anketinde AKP'nin oy oranıyla birlikte en fazla dikkat çeken kararsızların oranı oldu. Zira bu oran, yüzde 17,3 ile anketteki birçok siyasî partinin oranından bile yüksek çıktı.

Ankete göre AKP'nin alacağı oy yüzde 26,5 çıkarken küçük ortağının oy oranı ise ancak yüzde 6,2 oldu. Buna göre Cumhur İttifakı yüzde 32,7'lik bir orana ulaşırken AKP ve küçük ortağı MHP, 2018'deki genel seçimlerde aldıkları oy oranından hem parti temelinde hem de ittifak olarak oldukça geriye düştü. Zira söz konusu seçimlerde AKP yüzde 42,56 oranında oy alırken küçük ortak ise yüzde 11,10'da tutunabilmişti.

Öte yandan bu ankete göre Millet İttifakı'nın bileşenlerinden CHP'nin oy oranı yüzde 22,2 olurken İYİ Parti yüzde 11,2'lik orana sahip. Saadet Partisi ise yüzde müzmin kemik kitlesiyle beraber istikrarlı oranını koruyor. Neticede Millet İttifakı, bu ankete göre, oyların yüzde 34,5'ini almaya namzet.

Anket sonuçları gösteriyor ki seçmenlerin büyük bir bölümü siyasî tercihleri hususunda kararsız. Buna göre bir sonraki seçimde, kararsızların tercihi belirleyici olacak gibi.

AKP seçim anket oy oranı bugün seçim olsa siyasi partiler cumhur ittifakı MHP İYİ Parti CHP Saadet Partisi HDP Gelecek Partisi DEVA Partisi kararsızların oyu Avrasya Araştırma seçim anketi