Bulak Mağarası'nda Bulunan Gizemli Not

TAKİP ET

Safranbolu'daki Bulak Mağarası'nın 2 bin 150. metresinde gizemli bir yazı keşfedildi.

Safranbolu'da bulunan ve Türkiye'nin 4. büyük mağarası olarak bilinen Bulak Mağarası'nın derinlerinde çok dikkat çekici bir not bulundu.

Cemil Belder, Bahadır Öztürk, Ümit Çolakoğlu ve Cemal Özbek'in bulunduğu doğa araştırası ekibi Bulak mağarasında araştırma ve inceleme çalışması yaptı.

Mağaradaki doğal güzellikleri kayıt altına almak için yapılan çalışma, 10 saat sürdü.

10 saat süren yolculuk kask kameraları ile kaydedilirken mağaradaki ortalama sıcaklığın 15 derece ve nemin yüzde 70 seviyesinde olduğu kayıtlara geçti.

Zorlu yolculuğun 2 bin 150. metresinde mağaranın sağ duvarında Arap harfleri ile yazılan bir not gören Cemil Belder, notu fotoğrafladı.

Sonrasında ise notu bir hattata okutan Belder, 1261 (Miladi 1845) tarihli söz konusu yazıda "İkiniz orada mısınız? Biz burada sizi arıyoruz. Feyzi - İzzet" yazdığını aktardı.

Belder, "Yaptığım mağara araştırmasında en dikkat çeken detay 2 bin 150’nci metrede mağaranın sağ duvarına yazılan Osmanlıca harfler oldu. Yazıları gördüğümde ilk bakışta ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra notta ne yazdığını araştırmak için fotoğrafladım. Hattattan aldığım tercüme karşısında kısa süreli şok yaşadım. buraya kadar nasıl ulaşabildiler şaşırmamak mümkün değil" açıklamasını yaptı.

Bulak Mağarası'nda Bulunan Gizemli Not "İkiniz orada mısınız? Biz burada sizi arıyoruz Feyzi İzzet