Buldan: Soylu'nun Gösterdiği Fotoğraflar Erdoğan'ın Onayı İle Gittiğimiz Kandil'den

TAKİP ET

Süleyman Soylu'nun, HDP'li Dilan Taşdemir'in Gara'ya gittiğini söylemesinin ardından sular durulmuyor. Pervin Buldan, Soylu'nun gösterdiği fotoğrafların Erdoğan'ın bilgisi ve onayı dahilinde gidilen Kandil'den olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Gara'da. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki 'Bunu tanıdın mı?' diyor. 'Hayır tanımadım.' diyor. 'Bu Dilan Dirayet Taşdemir.' diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar" açıklaması ve ardından gösterdiği fotoğraflardan sonra HDP ve AKP arasında yaşanan diyaloglar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gösterilen fotoğrafların tamamının, çözüm sürecine ait fotoğraflar olduğunu söyleyerek o görüşmelerin tamamen Erdoğan'ın onayı ve bilgisi dahilinde yapıldığını belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Pervin Buldan "İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan'ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotoğraflarıdır. Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun 'HDP'nin PKK ile yaptığı işbirliğine kanıt' şeklinde lanse ettiği fotoğraflardaki kişilerin Erdoğan'ın onayı ve bilgisi dahilinde orada olmasına vatandaştan tepki yağdı. Hem AKP hem de HDP'ye öfkesini dile getiren vatandaşlar "gerçek sorumlu kim" sorusunu soruyor.

hdp pkk akp erdoğan çözüm süreci süleyman soylu dilan taşdemir fotoğraflar çözüm süreci gara bilgisi onayı oradaydık açıklayacağız pervin buldan açıklama cevap yanıt