Bülent Arınç: AKP'liler Korkuyor, Fikirlerine Güvenen İnsan Hiçbir Şeyden Korkmaz

TAKİP ET

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç "Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden" programında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, altılı masadan diğer partilerin temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç "Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden" toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda yaptığı konuşmada Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, iktidarı ve iktidara yakın gazetecileri eleştirdi. "Suya sabuna dokunmayan" bazı siyasetçileri "Tatlı su siyasetçileri" olarak niteleyen Arınç, "Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" dedi.

"AKP'liler Korkuyor"

Şahsi siyasi hayatını anlatan Arınç, dört partisi kapatılmış, bir partisi de kapatılmak istenmiş bir siyasetçi olarak kürsüde bulunduğunu söyledi. Refah Partililer olarak tüm toplantılarda olarak görünür olduklarını ve bunun kendilerini iktidara taşıdığını belirten Arınç, "AKP'liler bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AKP'li sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AKP'liler de olsaydı. Ama neden gelemediklerini biliyorum. 'Devir çok değişti be kardeşim. Şimdi oraya gidersek bir  tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri... Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim' diyorlar. Korkuyorlar... Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz" ifadelerini kullandı.

"Kral Çıplak Demenin Zamanıdır"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının tanınmamasının doğru olmadığını belirten Bülent Arınç, "Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler, o sıralarda da bazı ufak tefek şeylerden konuşurlar. Bunlardan bahsetmek yeterli değil. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin zamanıdır.  Allah cesur olana izzet verir, cesur olan izzet, itibar kazanır" dedi.

Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğunu kabul ettiğini belirten Arınç "Sen doğru bildiğini konuş, gerisi dokuz köyün meselesi" dedi. 

"Bu Laf Ebesi Adamlardan Ne Zaman Kurtulacaksınız?"

"Ben burada bulunmam Türk Demokrasi Vakfı'nın kuruluş yıl dönümü kutlamaya iştiraktır" diyen Arınç, "Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır. Düşüncelerine de saygı duyuyorum. Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir. Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Ve gittikleri yolun yol olmadığını söylüyorum. Televizyon programlarında onların adına konuştuklarını zannettiğimiz insanlar AKP'ye yarayışlı işler yapmıyorlar. Her konuşmalarıyla AKP'yi daha da aşağı çekiyorlar. Onlar temsil etmesin partimizi, siz temsil edin. Ey genel başkan yardımcıları ey bir başkası "Partimizin düşüncesi budur diye neden çıkmıyor, konuşmuyorsunuz?" Her şeyi çok bildiğini zanneden bu laf ebesi adamlardan ne zaman kurtulacaksınız?" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Cihan Paçacı'dan Çavuşesku Romanyası Örneği

bülent arınç akp korkuyor fikirlerine güvenen insan hiçbir şeyden korkmaz