"Bülent Arınç Baş Hakem Olarak Lehinde Karar Verdiği Şirketin Yönetim Kuruluna Girdi"

TAKİP ET

Gazeteci Fatih Altaylı, kendisinin de hakem heyetinde yer aldığı bir davada Baş Hakem olan Bülent Arınç'ın lehine karar vererek davayı kazandırdığı şirketin yönetim kuruluna girdiğini açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk gazetesindeki köşesinde Vicdan başlıklı bir yazı kaleme aldı. Altaylı, yazısında AKP'nin kurucularından ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç ile ilgili akıllara durgunluk veren bir gerçeği açıkladı.

25 yıldır tanıdığı bir iş insanının kendisinden bir ortaklık meselesinde kurulacak hakem heyetinde yer almasını istediğini ve ücret almamak şartıyla bu teklifi kabul ettiğini ifade eden Altaylı, tarafların Baş Hakem olarak da Bülent Arınç ismi üzerinde anlaştığını söyledi.

Altaylı'nın Arınç'a ilişkin çarpıcı durumu gözler önüne serdiği yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Aylar süren toplantılar, uzun bilirkişi raporları, bunlar üzerine uzun tartışmalardan sonra geçen sene dava sonuçlandı. Bülent Arınç’ın son dakikada değişen tavrı ile benim temsil ettiğim taraf davayı kaybetti. Kat karşılığı arazisini veren işadamı üstüne bir de borçlu çıkarıldı. Hakem heyetinin işi tamamlandı. Benim dışımdaki hakemler çok ciddi bir miktar olan hakemlik ücretlerini de aldılar. İşimiz bitti. Neyse ki, inşaat şirketinin sahibi insaflıydı da dava sonuçlandıktan sonra oturup anlaştı ve arazi sahibine bir kısım ödeme yapmayı uzlaşma yoluyla kabul etti.

Buraya kadar her şey normal. Ama anormal olan sonrasındaki.

Davanın sonuçlanmasından bir süre sonra “tarafsız” olarak Hakem Heyeti’ne başkanlık eden Bülent Arınç, baş hakem olarak lehinde karar verdiği şirketin yönetim kuruluna girdi."

Altaylı, yazısını ise şu cümlelerle tamamladı:

"Bunu niye mi yazdım!
İnsanları daha iyi tanıyın diye.
Hani Arınç’a “AK Parti'nin vicdanı” deniyor ya.
“Vicdanı” tanıyın diye."

bülent arınç baş hakem fatih altaylı tarafsız akp'nin vicdanı hakem heyeti yönetim kurulu usulsüzlük