Bülent Arınç: Bazı Hatalar Yapmış Olabilir Diye Cumhurbaşkanımıza Sırt Çevirmek Doğru Değil

TAKİP ET

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin, "Bazı hatalar yapmış olabilir diye Cumhurbaşkanımıza sırt çevirmek doğru değil" dedi.

AK Parti içinde zaman zaman çıkardığı aykırı seslerle gündeme gelen Bülent Arınç, "Bana yapılanlara rağmen, AKP'de kalmaya devam edeceğim. Burası benim evim, muhalif değilim. İnsan evinin yıkılmasını ister mi? Parti içinde eleştiri hakkımı da kullanırım" dedi Arınç, "Bazı hatalar yapmış olabilir diye Cumhurbaşkanımıza sırt çevirmek doğru değil" ifadesini kullandı.  

Ben Yaptım Diyen Arkadaşlar Şimdi Yüzde 1'i Bile Bulamıyor

Manisa'da 10 milletvekili seçildiğini ve bunun altısının AKP’li olduğunu belirten Arınç, yeni dönemde daha fazlasını hedeflediklerini söyledi. Arınç, isim vermeden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirirken, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu'ndan bir karar alınırdı ve ilgili bakanlıklar o kararı uygulardı. Bu kararları uygulayan bakanların 'Ben yaptım' demeleri yanlış. Bunu diyen arkadaşlarımın şahıslarına büyük saygım var ama hükumetin kararını kendi faaliyetleriymiş gibi bahsetmeleri doğru değildir. Ben yaptım diyen arkadaşlar şimdi yüzde 1'i bile bulamıyor. Ben kendilerine de söyledim, 'Gövdeden ayrılmayın' dedim."  

"Bazı Hatalar Yapılmış Olabilir"

"Bazı hatalar yapmış olabilir diye Cumhurbaşkanımıza sırt çevirmek doğru değil" diyen Arınç, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise şöyle konuştu:

"Bizim liderimiz ve Cumhurbaşkanı adayımız kadar liderlik gösterebileceğini sanmıyorum. Çünkü resmi olarak yedi ortağı var. Her biri farklı görüşten."

 

Bülent Arınç akparti gelecekpartisi DevaPartisi recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ali Babacan