Bülent Arınç Pelikancı Hilal Kaplan'ın Hedefinde

TAKİP ET

Kamuoyunda Pelikancı olarak bilinen yapılanmanın önde gelen isimlerinden Hilal Kaplan, Kavala ve Demirtaş çıkışıyla gündeme damgasını vuran AKP'li Bülent Arınç'ı hedef aldı.

Muhalefetin 'Pelikan', 'Pelikan Örgütü' diye tanımladığı Bosphorus Global'in mensubu Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ı bir kez daha hedef aldı.

Yıllar önce AKP'li Arınç hakkında "Manisalı Lawrence" ifadelerini kullanan ve davalık olan Kaplan, bu kez Arınç'ın katıldığı bir canlı yayında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için tahliye çağrısında bulunmasını eleştirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2016 yılındaki davayı hatırlatan Kaplan, Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu üyeliği makamından faydalandığını ve 'teröristleri' savunduğunu öne sürdü. Kaplan, konuyu Arınç'ın geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü'ne yaklaşımına da getirdiği açıklamasında "Ocak 2016’da notunu verdim. Dava açtı, kazandım. Bugün hâlâ Bülent Arınç hakkında konuşulmasının sebebi tüm eski meclis başkanlarına verilen bir makam üzerinden hâlâ teröristleri savunuyor olmasıdır. Darbeden önce FETÖ için cübbesini giyeceğini söyleyen de kendisiydi" ifadelerine yer verdi.

hilal kaplan pelikan bülent arınç osman kavala selahattin demirtaş tahliye talebi yüksek istişare kurulu üyesi