Bülent Arınç Sinan Ateş Cinayetiyle İlgili Konuştu: Birilerinin Hedefi Olmak İstemem

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, DW'ye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç Deutsche Welle'de (DW) gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la uzun yıllardan beri ilişkilerinin olduğunu belirten Arınç, "Ben, Tayyip Bey'in gerçek dava arkadaşıyım. Bizim dava arkadaşlığımızı, başkalarının mafya liderleriyle bir aradaki fotoğraflarına bakarak değerlendirmeyin." dedi. 

Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın yeniden kazanacağını beklediğini söyleyen Arınç, muhalefetin adayının henüz belli olmadığını ve  kendi aralarındaki konuşmalarda hâlâ aday konusuna hâlâ giremediklerini ifade etti.

Arınç Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin, "Haziran'dan önce yapılacak bir seçimle Sayın Erdoğan'ın tekrar aday olma ihtimali kendiliğinden kuvvet kazanacak. Ama ben Erdoğan'ın bunu düşündüğünü zannetmiyorum. O çünkü üçüncü defa da belli şartlar oluştuğunda tekrar aday olabileceğini zaten baştan kabul ediyor." diye konuştu. 

Bülent Arınç, "Millet İttifakı son dönemleri de kendi içindeki tartışmalarla geçiyor. Oy oranı ne olursa olsun oradaki altı liderden bazıları işi birbirlerini rencide edecek sözler söylemeye kadar götürüyorlar." diye konuşarak Altılı Masa'daki liderleri eleştirdi.

"Mevcut sistemde bir revizyon ihtiyacı var mı sizce?"  sorusuna cevap veren Bülent Arınç, "Yahu onu kendileri düşünsün. Ben Cumhurbaşkanı mıyım? Cumhurbaşkanlığı seçimini bu hale getirenlerin neyi düşünerek yaptıklarını hâlâ anlayabilmiş değilim. Onu düzeltecek zaman önümüzdeki beş aylık zaman değil." dedi. 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili konuşan Arınç, "Kahpece bir cinayetle kasten öldürülmesinden fevkalade üzüntü duydum. Yapabileceğim tek şey onun arkasından bir Yasin okumaktı, yaptım. Bunun dışında bir yorum yapmayı çok şeyler bilsem de doğru bulmam. Çünkü birilerinin hedefi olmak istemem." yorumunu yaptı.

Röportajın kalan kısımları şöyle:

AK Parti kurucusu olarak MHP ile ittifak içinize siniyor mu?

Şimdi bu soruya ben cevap vermemiş olayım. Çünkü Cumhurbaşkanı ittifaka yönelik eleştirileri arzu etmiyor. Ben de methetmediğim, övmediğim kişileri de şu anda eleştirmemek durumundayım.

Partinizin seçimi kazanması halinde kabineye girmeyi düşünür müsünüz?

Ben kabineye girmeyi, şunu bunu falan düşünmem. Sayın Cumhurbaşkanımıza da söyledim. Yapılacak görevler var. Bu görevleri hiçbir unvan beklemeden dahi yapmak isterim.

 

Seçimden sonra ne görev almak istesiniz?

Onlara girmem. Belli yerler mesajı alırlarsa onları da konuşuruz. Sadece benim yapabileceğim işler var. Yapmam gereken işler var. Bunlar için bir görev tevdi ederlerse başım gözüm üstüne.

Demirtaş'ın tutukluluğu

Bahsettiğin isimle ilgili konuşmak istemiyorum. Bir televizyon programında uzun tutukluluktan mağdur olanların durumunu anlatırken onun hakkında söylediklerimden ötürü önce Bahçeli, arkadan Cumhurbaşkanı beni itham eden konuşma yaptılar.

HDP'nin kapatılması

Türkiye'nin geldiği nokta itibarı ile bir siyasi parti kapatmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Onların işlediği suçlardan dolayı yargılanmaları mümkün. Ama şahısların partiyi bağlamaması gerektiğini düşünüyorum.

Bülent Arınç sinan ateş recep Tayyip Erdoğan Deutsche Welle selahattin demirtaş