Bülent Arınç'tan Partisine Yönelik Sert Tepki: Hizbullah ve DAEŞ'i Allah Bizden Uzak Tutsun

TAKİP ET

AKP'nin kurucularından olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Elips TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programına konuk oldu. Programda hem Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-Par üzerinden gündeme gelen Hizbullah tartışmalarını hem de ekonomiyi değerlendiren Arınç, sert ifadeler kullandı.

AKP'nin kurucularından olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Elips TV’de yayınlanan “Gündem Özel” programına konuk oldu. Programda hem Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-Par üzerinden gündeme gelen Hizbullah tartışmalarını hem de ekonomiyi değerlendiren Arınç, sert ifadeler kullandı.

Hizbullah’a sert sözler

Arınç, Hizbullah’a yönelik tepkisini dile getirirken “Bir Hizbullah anlayışının sahip olduğu Müslümanlığı ile DAEŞ’in (IŞİD) sahip olduğu Müslümanlığı Allah bizden uzak tutsun. Biz onları hiçbir şekilde benimsemiyoruz ve yakıştırmıyoruz kendimize ama hala onları ideal noktada gören Hz Peygamber zamanında böyleydi diyerek birisinin arkasından gidenler var” dedi.

Gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekti

Ekonomik durumu da eleştiren Arınç, gıda fiyatlarındaki artışa işaret ederek “Süt veren ineklerin kesildiği bir ülkede, bunun kaçınılmaz olduğunu bilmemiz lazım” ifadesini kullandı. Arınç, “Eskiden 70 TL’ye doldurduğunuz file, şimdi 400 liraya dolamıyorsa, bir şey var kardeşim, bunu görmezden gelmeyin” diye konuştu.

Erdoğan'ın krizi marketlere yüklemesine tepki

Arınç, hükümetin krizi marketlere yüklemesine de tepki göstererek “Günün sonunda bu krizi üç harfliler diyerek marketlere bağladılar. Yapmayın, bu kadar basit değil bu olay. Bunun arkasında daha derin sebepler var” ifadelerini kullandı. Arınç, Türkiye’nin daha iyi bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bülent Arınç akp Hizbullah hüdapar