Bulgaristan 2 Yılda 5. Kez Sandık Başına Gidiyor: 2 Nisan'da Erken Seçim Yapılacak

TAKİP ET

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 3 Şubat'ta meclisin feshedileceğini ve 2 Nisan'da erken genel seçime gidileceğini açıkladı.

Bulgaristan’da 22 Haziran’da Başbakan Kiril Petkov liderliğindeki koalisyon hükümeti mecliste yapılan güven oylamasını kaybetti.

Hükümetin düşmesinin ardından başlayan siyasi kriz meclisteki diğer partilere hükümet kurma görevi verilmesi ve başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle derinleşti.

Hükümetin bir türlü kurulamamasının ardından 2 Ekim’de yeniden seçime gidildi.

Cumhurbaşkanı Radev 2 Ekim’de yapılan seçimi ilk sırada tamamlayan Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar Girişimi (GERB) Partisi'ne hükümeti kurma görevi vermesine rağmen GERB hükümeti kuramadı.

Cumhurbaşkanı Radev ise bu görevi daha sonra Değişime Devam Ediyoruz İttifakı’na verdi. Değişime Devam Partisi’nin de hükümeti kuramamasının ardından Bulgaristan Sosyalist Partisi’ne (BSP) geçen hükümeti kurma görevi de sonuçsuz kaldı. 

2 Yıl İçinde 5. Kez Sandığa Gidecekler

Bulgar Cumhurbaşkanı Radev, 3 Şubat’ta meclisin feshedileceğini ve 2 Nisan’da erken genel seçime gidileceğini açıkladı.

Bu doğrultuda kararname hazırlayacağını aktaran Radev, meclisin feshedilene kadar yolsuzlukla mücadele, Avrupa Birliği (AB) Toparlanma Planı gibi önemli kanunları düzenlemek için çaba göstermelerini isteyerek, “Milletvekilleri bu kısa zamanda işlerini yoğunlaştırmalı” dedi.

bulgaristan erken seçim rumen radev bulgar hükümeti